• Головна
  • Новини
  • Суд арештував керівника Державної служби зайнятості: застава 20 млн грн

20.05.2019, 23:19

Суд арештував керівника Державної служби зайнятості: застава 20 млн грн

Печерський суд Києва обрав запобіжні заходи посадовцям Державної служби зайнятості та посереднику, затриманим у п’ятницю під час отримання 480 тисяч гривень від підприємця.

В.о. голови Державної служби зайнятості Печерський суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави у 20 млн. грн, повідомилив прес-службі ДБР.

Заступнику керівника управління Державної служби зайнятості обрано запобіжний захід у вигляді арешту з можливість внесення застави у 9,6 млн. грн.

Посередник на час слідства перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом.

Нагадаємо, слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Києві, за оперативного супроводу Департаменту захисту економіки Нацполіції та процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону задокументували діяльність злочинної групи керівництва та службових осіб Державної служби зайнятості України.

За даним слідства, службові особи Державної служби зайнятості налагодили схему із систематичного вимагання та одержання коштів у вигляді «відкатів» від суб’єктів підприємницької діяльності, що здійснювали будівельні та ремонтні роботи центрів зайнятості в регіонах, зокрема Житомирського міського центру зайнятості. Так на його будівництво було укладено договір на 33 мільйони гривень. Частину з цих коштів підприємець мав заплатити у якості «подяки» за можливість будувати.

Під час досудового слідства було задокументовано кілька епізодів отримання коштів через посередника.

16 травня відбулось отримання посередником 480 тис. грн., які вже 17 травня мали розподілятись між службовими особами Державної служби зайнятості у Києві. Передача коштів відбувалась у службовому кабінеті голови Державної служби зайнятості.

Двоє службових осіб та посередник були затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Києві, повідомили їм про підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України). Санкції вказаної статті передбачають покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 12 років.

Досудове розслідування триває.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: