• Головна
  • Новини
  • Стало відомо, як перевіряють українців при призначенні субсидії

30.09.2021, 21:09

Стало відомо, як перевіряють українців при призначенні субсидії

У Міністерстві соціальної політики розповіли, як контролюють призначення житлових субсидій, і які перевірки очікують українців при оформленні допомоги.

Подробиці озвучив заступник міністра соцполітики Віталій Музиченко в ефірі телеканалу «1+1», передає "Слово і Діло".

За його словами, державний контроль при призначенні субсидій здійснювався і буде здійснюватися, при чому не одним контролюючим органом. Як зазначив Музиченко, адже на субсидії витрачають державні кошти - це гроші платників податків.

«При спрощенні програми житлових субсидій частину інформації ми отримуємо без людини, не потрібно приносити довідки про доходи і т.д. Це все отримуємо в режимі автоматичного обміну. За результатами того, що людина задекларувала, ця інформація перевіряється державними реєстрами. Наприклад, людина говорить, що не має автомобіля, ми їй віримо і призначаємо субсидію. Але ця інформація йде до бази нерухомого або рухомого майна. І ми перевіряємо: автомобіль, квартири, покупки на суму понад 50 тис грн тощо. Іноді виникають дивні ситуації, коли людина оформляє субсидію, а потім здійснює покупку валюти на 1 млн грн. Це реальні ситуації з реального життя», – розповів він.

Заступник міністра зазначив, що для уникнення таких ситуацій, у цьому році з травня через такий державний реєстр перевірили 2,5 млн одержувачів субсидії за минулий опалювальний період.

«І зараз абсолютно чітко можемо сказати, що ті, хто пройшов цю перевірку і далі отримують субсидію. Тут хочу звернути увагу, коли людина подає документи на оформлення субсидії, вона заповнює заяву, декларацію. Дуже важливо, щоб туди була занесена правильна і достовірна інформація. Вона обов'язково буде перевірена і такій людині буде потрібно повернути незаконно отриманий розмір субсидії за певний період», – додав Музиченко.

Нагадаємо, в Мінсоцполітики назвали середній розмір субсидії на опалювальний сезон 2021-2022.

Також українцям детально розповіли, як будуть розраховувати призначення субсидії у цьому році.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: