11.08.2021, 14:59

Кабмін урізав субсидії

Скасовується норма про те, що субсидія може призначатися у разі, якщо зарплата становить менш як 50% від середньої в Києві і Севастополі та менш як 20% в обласних центрах і містах обласного значення.

Кабмін скасував норму, введену навесні 2020 року, про збільшення на 50% соціальних нормативів на ЖКП під час призначення субсидій. Підвищений норматив діятиме тільки в разі введення в регіоні "червоного" рівня карантину. Таке рішення було прийнято на засіданні уряду в середу, 11 серпня, передає Кореспондент.

Житлові субсидії призначатимуться в разі купівлі квартири (будинку) протягом шести місяців після продажу іншої квартири (будинку), які були єдиним житловим приміщенням у власності особи, на підставі підтвердних документів.

Крім того, скасовується норма про те, що субсидія може призначатися у разі, якщо зарплата становить менш як 50% від середньої в Києві і Севастополі та менш як 20% в обласних центрах і містах обласного значення.

Також вилучається норма про наявність мобільного телефону в осіб, які є претендентами на отримання житлової субсидії, оскільки з 1 травня 2021 року вона надається виключно у готівковій формі.

Крім того, постановою доповнено перелік документів для включення інформації про іноземців та осіб без громадянства, які перебувають на території України на законних підставах, до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, для отримання ними пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та скрапленого газу.

Як повідомлялося раніше, в Україні почнуться перевірки отримувачів субсидій. Так, інспектори перевірять будинки, в яких проживають субсидіанти.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: