• Головна
  • Новини
  • Спочатку електронний квиток, потім - підвищення тарифів, - заява Батьківщини Львова

15.11.2019, 13:21

Спочатку електронний квиток, потім - підвищення тарифів, - заява Батьківщини Львова

Львівська міська організація «ВО «Батьківщина» заявила, що підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті, без запровадження реального обліку пасажиропотоку на основі електронного квитка та широкого обговорення з громадськістю, є неприпустимим та завдасть величезної шкоди для громади Львова.

Про це повідомлено на сторнці партійного осередку у ФБ.

"У випадку прийняття міською владою цього несправедливого рішення, ми залишаємо за собою право на акції прямої дії для захисту прав львів’ян", - сказано у повідомленні.

Зокрема, очільниця партійної організації «ВО «Батьківщина» міста Львова Наталія Тимчій зазначила: «Як і під час попередніх підвищень тарифу, ми не бачимо жодних достовірних обгрунтувань. Цифри, які подають у мерію перевізники взяті «зі стелі», адже реального обліку пасажиропотоку у Львові не існує. Він з’явиться лише тоді, коли буде запроваджено електронний квиток. До цього часу ніхто достеменно не знає, якою насправді є собівартість перевезення одного пасажира.

Ми не можемо з цим миритися. Ні для кого не є таємницею, що пасажири громадського транспорту є людьми незаможними, а міська хоче покласти на їхні плечі додатковий тягар. Також, загальновідомо, що робота громадського транспорту у Львові, м’яко кажучи далека від ідеальної. Купивши квиток на трамвай чи тролейбус, ти ніколи не можеш бути впевнений, що доїдеш до місця призначення. В таких умовах, підвищення тарифу - це відверте знущання над найбільш незахищеними львів’янами».

Нагадаємо, що проїзд у львівських автобусах може подорожчати до 8 грн про це йдеться у проєкті рішення «Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів у міському автомобільному транспорті». «Встановити тариф на послуги з перевезення пасажирів у міському автомобільному транспорті для автобусів, які працюють у «звичайному режимі», у режимі «експрес» та «маршрутне таксі» у розмірі 8 грн за 1 поїздку», – йдеться у документі.

Також на сайті Львівської міської ради з'явився проект рішення виконавчого комітету ЛМР «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів у міському електричному транспорті». Пропонується встановити вартість разового квитка на проїзд у водія у міському електричному транспорті у розмірі 7 грн, а вартість разового квитка на проїзд у міському електричному транспорті у розмірі 6 грн в кіосках, «Львівелектротрансі» на вулиці Сахарова 2 та в рухомому складі смартфонам.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: