• Головна
  • Новини
  • «Соло для мідних труб», - прем'єра від заньківчан у переддень виборів

19.04.2019, 13:55

«Соло для мідних труб», - прем'єра від заньківчан у переддень виборів

«Соло для мідних труб» – нова п’єса на чотири дії від знаного заньківчанського режисера Ореста Огородника.

Після його успішних театральних постановок: «Криза», «Останній Гречкосій», «Блазні мимоволі», «Безодня» глядачі як завжди чекають гостросоціальної тематики і вона прослідковується в новій роботі з перших діалогів, інформує прес-служба Національного академічного драмтеатру ім. Марії Заньковецької.

У центрі вистави родина та прагнення голови сімейства за всіляку ціну податися у владні структури попри те, що він директор банку, який не повертає своїм вкладникам кошти.

«Протягом півроку він щосуботи на телебаченні, щонеділі в церкві, як не у вишитій сорочці, то в синьо-жовтому костюмі з тризубом». Власний добробут та збагачення значно важливіші аніж обдурений електорат, а ще батьківське розчарування, що син порушив родинну присягу – ніколи не прагнути влади. «Не красти, не брехати, за жодних обставин не рватися до влади. Не прагнути дістатися до корита. Бо корито перетворює людину на свиню», - йдеться в анотації до п'єси.

Проте, родова присяга втрачає всю свою цінність, коли   наступає вирішальна мить – зараз або ніколи. Голова сімейства не зважає на поради доньок,   дружини та батька й самостійно вирішує своє майбутнє: «Ми порадились і вирішили – більше не існує. Сьогодні     демократія закінчилася. Віднині моє слово – закон»…

Реалії життя на сцені дуже вже нагадують глядачам у залі сьогодення в нашій державі.…«А чи ви також гадаєте, коли кандидат роздає гречку, то обов’язково рветься до влади?!».

Прем'єра вистави вже цієї суботи, 20 квітня, о 18.00.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: