09.10.2020, 16:23

Сьогодні Дім Франка почав святкувати своє 80-річчя

Ювілейні урочистості триватимуть два місяці.

Сьогодні відкриттям артпроєкту "Frankolaboratorium 2.0. Відродження" (куратор Василь Одрехівський) практично розпочинається програма заходів до 80-річчя музею Франка, який відкрився у Львові 10 жовтня 1940 року і чиїм першим директором став наймолодший син письменника Петро Франко, інформує "Еспресо.Захід".

Ще коли такий артпроєкт відбувався уперше (а провадиться він у співпраці з Львівською національною академією мистецтв) десь років зо три тому, директор Дому Франка Богдан Тихолоз коротко сформулював кілька запитань, які окреслили і мету проєкту:

Сьогодні у "Frankolaboratorium 2.0. Відродження" бере участь коло двадцяти молодих митців, які реалізують у просторі Дому Франка стільки ж проєктів. Представлення творчих думок митців – насправді різні, але головне, що  передбачають також  перформенси, які творитимуться тут і зараз. Варто сказати, що "Frankolaboratorium 2.0. Відродження" відбувається у Домі Франка у рамках іншого проєкту "Музей людей, Дім, Храм. Форум", який покликаний накреслити основні шляхи і способи, щоб повернути людей до музею, а музей до людей і який став одним з переможців основного конкурсу "Фокус на культуру".

Варте уваги, що  ювілейні урочистості триватимуть упродовж двох місяців. Тобто ідеться про концерти, наукові семінари, виставки, тематичні авторські екскурсії, перформанси й інші цікаві та змістовні речі, що змінюватимуть одні одних у Домі Франка аж до 26 листопада. Як варте уваги і те, що одним із перших, хто привітав музей Франка з 80-літтям, став давній і щирий друг музею, поет, перекладач, громадський діяч, Герой України Дмитро Павличко.

Фото з Facebook-сторінки Дому Франка та Богдана Тихолоза

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: