• Головна
  • Новини
  • Смерть чоловіка після затримання ТЦК на Хмельниччині: поліція відкрила провадження, справа на контролі омбудсмена

02.05.2024, 15:36

Смерть чоловіка після затримання ТЦК на Хмельниччині: поліція відкрила провадження, справа на контролі омбудсмена

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі за заявою рідних 41- річного хмельничанина Андрія Панасюка. Перебіг розслідування перебуває на контролі уповноваженого з прав людини Дмитра Лубінця

Про це повідомляє Суспільне.

Ще 2 квітня мачуха померлого Андрія Панасюка Наталія Кушлак написала заяву щодо залишення її пасинка у небезпечному для його життя стані та ненадання йому медичної допомоги, а також щодо захоплення та примусового утримання в приміщенні Хмельницького міського ТЦК та СП до Хмельницького районного управління поліції. Однак там її заяву спершу переправили до територіального управління Державного бюро розслідувань у Хмельницькому, а після розгляду ДБР знову повернули до поліції.

За словами речниці теруправління Державного бюро розслідувань у Хмельницькому Катерини Герасімук, відомство наразі не займається розслідуванням цієї справи.

Ініційовано проведення службових розслідувань

"За результатами розгляду прийнято рішення про повернення матеріалів до органів Нацполіції, оскільки відсутні ознаки військового кримінального правопорушення, підслідного ДБР. Зі змісту заяви, ймовірно, можуть міститись ознаки кримінальних правопорушень, підслідних Нацполіції. Крім цього, ініційовано проведення службових розслідувань до Хмельницького обласного ТЦК та СП та військової служби правопорядку", - сказала Герасімук.

Водночас у поліції за повернутими матеріалами щодо порушення прав Андрія Панасюка військовослужбовцями Хмельницького міського ТЦК, за заявою його рідних, порушили кримінальне розслідування за фактом незаконного позбавлення волі (ч.3 ст. 146 Кримінального кодексу України).

"Слідство у цьому кримінальному провадженні наразі триває, проводяться необхідні слідчі дії", - зазначила начальниця відділу комунікацій головного управління Нацполіції у Хмельницькій області Інна Глега.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: