• Головна
  • Новини
  • «Слуги народу» подали своїх кандидатів у комісію з обрання наступника голови САП

22.06.2020, 17:23

«Слуги народу» подали своїх кандидатів у комісію з обрання наступника голови САП

Фракція “Слуга народу” подала кандидатів до складу конкурсної комісії з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), а також його заступників та інших керівників відомства.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Делегуються Лариса Удалова, Євген Соболєв, Вячеслав Навроцький, Віталій Куц, Микола Хавронюк, Олексій Дрозд та Олександр Гладун. 

Гладун Олександр Зіновійович

Олександр Гладун працює начальником відділу  науково-методичного забезпечення участі прокурорів у кримінальному провадженні Національної академії прокуратури України.  Він також є радником  Першого заступника голови Верховної Ради України  Стефанчука Руслана Олексійовича, який отримав компенсацію за житло, орендуючи квартиру у матері дружини. Після оприлюднення цієї інформації Стефанчук пообіцяв повернути кошти державі. 

Дрозд Олексій Юрійович 

Олексій Дрозд працює начальником відділу докторантури та ад’юнктури Національної академії внутрішніх справ України. 

У своїй декларації вказує придбання земельної ділянки площею 0.24 га за 49 594 грн у с. Хотів Київської області 2017 року, хоча ринкова вартість земельної ділянки може бути значно вищою. Також 2018 року дружина придбала авто Volkswagen Golf 2015 року випуску за 179 тис грн. Сьогодні вартість уживаного авто такої ж марки коливається від 265 тис грн до 415 тис грн. 

Також кандидат вказав що проживає у квартирі, яка належить його батькові Дрозду Юрію Васильовичу – ексзаступником начальника УМВС Кіровоградської області, а сьогодні підприємцем з пожежної бепеки. Юрій Дрозд наразі є співвласником ТОВ “АПС-Київ” та ТОВ “АПС-Кіровоград”, які надають послуги з встановлення пожежної системи та обслуговування вогнегасників. Ці фірми перемагають на державних тендерах Так, ТОВ “АПС-Київ” отримало від держави понад 22 млн грн найбільше у 2018 та 2019 роках, підписавши договорів на 7,1 та 8 млн грн відповідно. ТОВ “АПС Кіровоград” всього отримали від держави понад 8 млн грн, найбільше у 2018 році  – понад 3 млн грн. Іншими співвласниками є родина колишнього керівника Кіровоградського ДСНС Олександра Адамовича. Раніше йому також належала частка у ТОВ “Техногення безпека”, на сьогодні він є лише її керівником. 

Куц Віталій Миколайович

Віталій Куц є проректором з наукової роботи національної академії прокуратури України. Дружина Триньова Яна у декларації кандидата на посаду за 2016 рік вказала, що зареєстрована і проживає в селі Чайки. Проте вона не вказує жодного нерухомого майна за цією адресою, хоча за даними державного реєстру речових прав на нерухоме майно Куц став власником квартири у с. Чайки ще у грудні 2015 року.

Удалова Лариса Давидівна

Лариса Удалова – директор Інституту післядипломної освіти МВС та начальник кафедри Кримінального процесу Національної академії внутрішніх справ, є однією із засновниць ГО “Всеукраїнська асоціація науковців та фахівців у сфері оперативно-розшукової діяльності”. 

Нагадаємо, що у листопаді 2020 року закінчується 5 річний термін, на який призначали  керівника САП Назара Холодницького.

Конкурсна комісія складається з 11 осіб: 4 представників ради прокурорів, яких раніше визначили, та 7 делегованих Верховною Радою. Членами комісії можуть бути особи з бездоганною діловою репутацією, професійним та моральними якостями, які мають суспільний авторитет. Також вимагається значний досвід в антикорупційній сфері. Проте, чи вивчали у фракції “Слуги народу” відповідність обраних кандидатів критеріям закону – невідомо.

Закон забороняє бути в комісії держслужбовцям, особам які займають політичні посади, депутатам і членам партій, військовим і правоохоронцям. 

Верховна рада має визначити своїх представників до комісії, протягом 3 місяців від обрання представників радою прокурорів, тобто до 4 вересня. Надалі подані усіма фракціями кандидати мають бути обрані Верховною Радою шляхом рейтингового голосування. Якщо ж до цього часу парламент нікого не обере, то комісія буде працювати лише 4 членам від ради прокурорів.

Після обрання переможця конкурсу на посаду керівника САП, комісія подає цього кандидата для його призначення генеральним прокурором. Ця ж комісія обирає і кандидатів на адміністративні посади у САП. На разі, вакантною є також посада заступника керівника САП. 

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: