• Головна
  • Новини
  • Сімейного лікаря з Лубен засудили на 3 роки за ухилення від мобілізації

12.05.2024, 14:39

Сімейного лікаря з Лубен засудили на 3 роки за ухилення від мобілізації

Сімейний лікар Лубенського центру первинної медико- санітарної допомоги пройшов військово-лікарську комісію, був визнаний придатним, але на відправку до в/ч не з’явився - за це суд першої інстанції призначив йому 3 роки ув’язнення

Лубенський міськрайонний суд виніс вирок Олександру М. за ухилення від військової служби (ст. 336 КК України). Чоловік не з’явився у військкомат для відправки у частину, розповідає "Полтавщина".

З Єдиного державного реєстру судових рішень відомо, що обвинувачений працює сімейним лікарем в Лубенському центрі первинної медико-санітарної допомоги. В суді чоловік пояснив, що він дійсно пройшов військово-лікарську комісію та був визнаний придатним до служби. У січні 2023-го він отримав повістку, за якою мав з’явитися для відправки у військову частину, але до військкомату (ТЦК) так і не прийшов.

Свої дії Олександр М. пояснив тим, що він мешкає один і не було на кого залишити будинок та господарство, а також він працює сімейним лікарем і після його від’їзду його пацієнти уклали б декларації з іншими лікарями.

Суд врахував всі обставини та прийшов до висновку, що покарання без позбавлення волі для Олександра М. не можливе, щоб не формувати думку у суспільства, що такий злочин може залишитися безкарним. Тому чоловіку призначили 3 роки ув’язнення.

Вирок ще не набрав законної сили й наразі оскаржується у Полтавському апеляційному суді.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

Коментар

Блоги

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Мирослав Дністрянський

ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

Василь Чорний

Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: