• Головна
  • Новини
  • Село Давидів під Львовом ізолювали через спалах коронавірусу

29.04.2020, 19:34

Село Давидів під Львовом ізолювали через спалах коронавірусу

У сусідньому зі Львовом селі Давидів у середу ввечері запровадили обмеження на в’їзд/виїзд з села. На всіх чотирьох основних виїздах з села встановлені блокпости, а пересування мешканців всередині села максимально обмежені до 4 травня. В'їзд у село дозволений лише місцевим мешканцям. За дотриманням порядку у селі стежитимуть поліцейські патрулі.

Про критичну ситуацію у селі через спалах коронавірусу 29 квітня повідомила сільська рада Давидівської ОТГ. У селі виявили вісім не пов'язаних між собою локальних осередків зараження коронавірусом, у селі уже 20 хворих і 140 контактних осіб, які могли також інфікуватися.

В опублікованому у Facebook повідомленні сільрада закликала мешканців Давидова зменшити до мінімуму пересування вулицями села та особисті контакти, а також заборонити дітям та літнім особам виходити за межі помешкання. У селі проведуть дезінфекцію вулиць, магазинів, під’їздів у багатоповерхівках та громадських місць, тестування усіх мешканців з груп ризику.

Наразі медики встановлюють джерело занесення вірусу у село, однак раніше повідомлялося, що коронавірус виявили у найкращої сімейної лікарки України минулого року Ірини Гнатів, яка очолює КНП «Центр первинної медико-саніторної допомоги Давидівської сільської ради ОТГ».

Голова ЛОДА Максим Козицький повідомив, що у Давидові здійснюються посилені заходи з виявлення інфікованих Covid-19 та забезпечення порядку у селі, ситуація перебуває під контролем ЛОДА. Відповідні служби проводять експрес-тестування місцевих мешканців на коронавірус. Якщо отримані результати позитивні, здійснюється додатковий відбір біоматеріалу і аналіз скеровують на ПЛР-тест.

Львівська міськрада вже заявила про готовність допомогти Давидівській ОТГ у зв'язку зі спалахом коронавірусу. Зокрема, зі Львова скерують комунальну техніку для проведення дезінфекції вулиць та громадських місць.

«Для допомоги Давидівській ОТГ буде щоденно надано шість бригад, котрі тричі на день проводитимуть миття та дезінфекцію вулиць, громадських місць тощо. Також мерія Львова надасть іншу допомогу, яка буде необхідна. Для нас важливо максимально швидко локалізувати поширення цього вірусу та не допустити спалаху», — заявив заступник мера Львова Любомир Зубач.


https://zaxid.net/news/

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: