25.03.2019, 23:24

Феномен Арсена Авакова - не перший, але і не другий 

"Міністр МВС Арсен Аваков являє собою рідкісний приклад впливу філології на політичну кар'єру".

Про це пише у Фейсбуці політтехнолог Олександр Кочетков:

"Ну не складається у Арсена Борисовича з мовою. Він намагався, але не виходить, як з нашими дорогами. І Аваков вирішив: з його недержавного мовою він не стане Президентом України. Навіть прем'єр-міністром не стане. Так що не варто витрачати сили і засоби. Зате Арсен Аваков стане тим, з ким доведеться рахуватися і президентам, і прем'єрам.

А якщо додати властиві йому східні мотиви - неабияка підступність, злопам'ятність, схильність до непрямих шляхів і химерних альянсів, то міністр Аваков дійсно нагадує вітчизняний аналог візира, який може більше, ніж говорить. Міністри МВС і до Авакова намагалися стати в Україні «не першими, але й не другими»: за рахунок оперативних можливостей набрати компромату на помітних політиків і бізнесменів, вибудувати силову вертикаль на особистій відданості, створити таємний підрозділ «асасинів», готових виконати будь-який наказ. І за фактом знайти «чарівну лампу» - можливість торгуватися з будь-якою владою.

Далі за всіх в цю печеру Алладіна зайшов Юрій Кравченко. Офіційно завершив свій життєвий шлях настільки химерним самогубством, що в нього ніхто не повірив.

Арсен Аваков теж, як і будь-який візир, відчуває на шиї шовковий шнурок. Відносини міністра з Президентом Порошенко вже гірше, ніж у джина з його глечиком. Кажуть, що після пророцтва Авакова на «1+1» - що він не допустить фальсифікацій і тому у нас буде новий Президент - Петро Олексійович почав вимагати у глави СБУ Василя Грицака заарештувати Авакова за держзраду, хвацько прирівнявши себе (Порошенка) до України.

Так би, напевно, і сталося б, якби не позиція Заходу, сформульована їх послами: українська влада, яка вміє розчаровувати, не має права на останнє розчарування - нечесні вибори.

Ось так тертий і битий міністр МВС, продукт нашої системи, зі стількома скелетами, що помістяться не в шафу, а лише в казарму Нацгвардії, став охоронцем електоральної невинності! В одній Україні ПОП і АБА не вживуться, це очевидно, як халва солодка. Опоненти Президента стверджують, що без істотних фальсифікацій йому не світить навіть другий тур. Тобто, особистий інтерес Авакова, який не бажає переобрання Порошенка, чарівним чином, як в казках Шехерезади, збігся зі сподіваннями України і Заходу не допустити порушень під час голосування.

Якщо поліція, вперше за роки незалежності, стане не покривати, а протидіяти фальсифікаціям влади, то це стане подією історичною, таким собі поліцейським томосом.

Скептики натякають, що в Авакова не вийде. Тому що звинувачення проти фальсифікаторів в судах повинна представляти прокурори, а суди і прокуратура самі знаєте під ким. Але муедзин з мінарету співає про інше: якщо поліція просто запротоколює достатню кількість порушень під час голосування і підрахунку, то постане питання про скасування результатів першого туру.

А при можливому перерахунку або за можливого переголосування шанси Петра Порошенка різко падають - згадайте 2004 рік. Причому у Арсена Авакова для контролю за процесом є ще і Нацкорпус з Нацдружинами. Чиї представники зареєстровані як спостерігачі.

Так, ці мілітаризовані структури безпосередньо Авакову не підкоряються. Ці іфріти взагалі гуляють без повідків. Але їх лідери чують Арсена Борисовича, коли йому є, що сказати. І нехай нікого не обманюють жорсткі зіткнення Нацкорпуса з поліцією: тренування «фул контакт» корисні для обох сторін. А наскільки злетять акції Арсена Борисовича, якщо новому Президенту знадобиться допомога, щоб увійти в кабінет на Банковій...

Така вся українська політика, де добро і зло сплітаються в химерному східному танці. І хто на чиєму боці - навіть мандрівний дервіш не розбереться", - йдеться у дописі.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: