• Головна
  • Новини
  • Самогубство 10-річного хлопчика під Києвом: перевіряють версію про вплив соцмереж

22.02.2021, 11:31

Самогубство 10-річного хлопчика під Києвом: перевіряють версію про вплив соцмереж

Справу про самогубство 10-річного хлопчика у селі Чайки на Київщині, що сталося наприкінці січня, передали слідчому підрозділу вищого рівня - з ГУ НП у Київській області. Правоохоронці вказують на можливу участь малолітнього потерпілого у соціальних групах суїцидального характеру для підлітків, за правилами яких діти повинні вчинити спробу закінчити життя самогубством.

Про це УНН повідомили у пресслужбі Київської обласної прокуратури.

Трагічний випадок стався 28 січня цього року, коли з 15-го поверху однієї з багатоповерхівок в селі Чайки Київської області вистрибнув 10-річний хлопчик. Смерть настала до приїзду медиків. Цього ж дня було відкрито кримінальне провадження за фактом доведення неповнолітньої особи до самогубства (ч. 3 ст. 120 КК України).

"Зважаючи на складність даного кримінального провадження, яке набуло широкого суспільного резонансу у зв’язку з можливою участю малолітнього потерпілого у соціальних групах суїцидального характеру для підлітків, за правилами яких діти повинні вчинити спробу закінчити життя самогубством", як зазначається, керівництвом Київської обласної прокуратури ухвалено рішення про подальше забезпечення процесуального керівництва у ньому безпосередньо прокурорами апарату обласної прокуратури.

"З цією метою, здійснення досудового розслідування доручено слідчому підрозділу вищого рівня, а саме: слідчому управлінню Головного управління Національної поліції в Київській області", - додали у прокуратурі.

У ліцеї у Боярці, що неподалік від Києва, 16 лютого дві семикласниці отруїлися препаратом “Дротаверин”, одна дівчинка загинула, інша — госпіталізована. Пізніше у прокуратурі повідомили, що дві учениці “побачили в одній із соцмереж відео із закликом випити 40 таблеток медичного препарату і вирішили спробувати”, що в результаті і привело до трагедії. Розпочато кримінальне провадження за фактом доведення дівчат до самогубства.

Варто зазначити, наступного ж дня після інціденту стало відомо, що в Умані на Черкащині в школі дві восьмикласниці наковталися пігулок та потрапили до лікарні.

Уповноважений з прав дитини в Україні Микола Кулеба після цього заявив, що підтримує заборону в Україні соцмереж, в яких немає контролю за шкідливим для дітей контентом, зокрема мережі Tik Tok.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: