• Головна
  • Новини
  • Садовий передчасно закрив сесію: дискусія хто що лиже виявилась непродуктивною

13.02.2020, 17:09

Садовий передчасно закрив сесію: дискусія хто що лиже виявилась непродуктивною

Сьогодні, 13 лютого, міський голова Львова Андрій Садовий змушений був передчасно закрити сесію Львівської міської ради: для результативної роботи не було голосів.

Зокрема, за ухвалу «Про внесення змін до розподілу коштів бюджету розвитку міського бюджету Львова на 2020 рік» після годинного обговорення проголосував лише 31 депутат. Саме після цього міський голова оголосив сесію закритою.

Це було друге питання порядку денного, який налічує понад 150 питань.

До обіду депутати попрацювали в режимі "години запитань до міського голови". Але вийти з цього режуму обранці громади, вочевидь, вже не змогли.

Так, під час розгляду згаданого питання (про бюджет розвитку) запитання і далі сипались на голову міського голови. Андрій Садовий казав, що на нього чекає представник  міністерства, що доля Львова вирішується (очевидно, йдеться про створення Львівської ОТГ) і благав депутатів - і криком, і ніжно - проголосувати за бюджет. Однак не судилось.

Додало емоційної напруги одне з кількох питань, які депутати таки встигли розглянути до обіду.

Мовимо про рішення, яким введено у структуру виконавчих органів ЛМР посади омбудсменів - бізнес-омбудсмена та омбудсмена з прав людей з інвалідністю.

Таке рішення депутати підтримали з другої спроби.

Зокрема, на посаду бізнес-омбудсмена запропоновано було Сергія Кіраля, який раніше очолював управління зовнішньоекономічних відносин міськради та був депутатом (від партії Андрія Садового "Самопомочі") Верховної Ради. 

До обіду депутати не підтримали проєкт ухвали про введення посад омбудсменів до структури міської ради - забракло голосів.

Однак після обіду міський голова Львова Андрій Садовий поставив на голосування пропозицію про повернення до омбудсменів. Відтак, друга спроба виявилась успішною. Попри те, що спершу багато депутатів критично поставились до того, що міський голова працевлаштовує своїх друзів за кошти громади.     

Все це викликало особливо гостру реакцію в депутата Сергія Іваха. Він сказав щось на кшатл, що депутатам, які облизують Садового, сподіваючись на подачки від нього, має бути соромно. Колеги закликали депутата Іваха згадати про кодекс депутата. Депутат Юрій Кужелюк попросив добирати слова. Депутат Григорій Козловський повідомив, що він під час обідньої перерви облизав ложку. Значить, якщо Івах попробує тої зупки, то також оближе.

Садовий парирував, мовляв, про мафи уже давно ні з ким не говорив. Потім була цікава дискусія про те, хто що лиже і не лиже. Як наслідок, за бюджет голосів вже не стало.

Загалом міський голова Львова дійшов цікаво висновку, що його присутність на сесії не сприяє продуктивній роботі депутатського корпусу.         

Як пояснила директорка департаменту економічного розвитку ЛМР Ірина Кулинич, проваленою ухвалою бюджету розвитку передбачено збільшити видатки бюджету розвитку на 165 млн грн. «Це приблизно 55 млн грн на гуманітарну сферу — перехідні об’єкти, співфінансування мікропроектів та інші об’єкти, які необхідно брати в роботу. Додатково ми передбачали 24 млн грн районним адміністраціям — по 4 млн на кожен район. І, відповідно, передбачали кошти на придбання лічильників по лізингу для „Львівводоканал“ тощо», — розповіла Ірина Кулинич.

Отже у роботі пленарного засідання ЛМР оголошена перерва. Про час продовження засідання буде повідомлено додатково.

(У статті використано матеріали прес-служби Львівської міської ради).

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: