• Головна
  • Новини
  • Садовий створив одне високооплачуване робоче місце для Сергія Кіраля

13.02.2020, 16:33

Садовий створив одне високооплачуване робоче місце для Сергія Кіраля

Сьогодні, 13 лютого, сесія Львівської міської ради ухвалила рішення, яке передбачає введення у структуру виконавчих органів ЛМР посад омбудсменів - бізнес-омбудсмена та омбудсмена з прав людей з інвалідністю.

Таке рішення депутати підтримали з другої спроби.

На посаду бізнес-омбудсмена запропоновано Сергія Кіраля, який раніше очолював управління зовнішньоекономічних відносин міськради та був депутатом (від партії Андрія Садового "Самопомочі") Верховної Ради. Натомість питання щодо того, хто має посісти другу посаду, відкрите до обговорень із громадськістю.

До обіду депутати не підтримали проєкт ухвали про введення посад омбудсменів до структури міської ради. Для внесення змін до структури мерії забракло депутатських голосів.

Однак після обіду міський голова Львова Андрій Садовий поставив на голосування пропозицію про повернення до зазначеного питання Відтак, під час дргуої спроби голосів не забракло.  

«Сергій Кіраль має фах, здібності і таланти. Шкода, але ми в місті не маємо своєї Торгово-промислової палати. Тому велику частину функцій бере на себе Вікторія Довжик, яка працює з бізнесом, і Сергій Кіраль, який добре знає міжнародний блок. Думаю, що разом ми повинні робити все, щоб приходили нові інвестиції і створювались нові робочі місця. Щодо другої посади планували опитувати людей, бо є кілька кандидатур, але я ще не визначився. Потрібна людина, яка розуміє біль людей з інвалідністю, яка знає біль людей, котрі пройшли війну. Це має бути унікальна людина, з великими талантами та здібностями», — коментував міський голова.

Натомість депутати, які виступали проти ухвали, зазначали, що йдеться про надуману посаду, що її функції будуть перетинатися із функціями чинних посадовців і структур. Мовляв, навіщо що їм зайвий наглядач, якого доведеться утримувати громаді міста.

Зокрема, депутат Петро Адамик наголосив, що бізнесу потрібні не додаткові наглядачі, а прозорі та стабільні правила, скажімо, щодо оренду, а то інколи з'яляються якісь такі рішення, коли невідомо звідки вони беруться.

Тим часом депутат Любомир Босаневич запропонував створити посаду омбудсмена з питань допомоги учасникам російсько-української війни. Андрій Садовий сказав. що подумає.  

      

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: