04.06.2019, 23:40

США запровадили нові санкції проти Куби

Нові обмеження спрямовані на зменшення доходів, які Куба отримує від туристичної галузі задля фінансування своїх військових операцій.

Про це йдеться в офіційній заяві Державного департаменту США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні Сполучені Штати вжили рішучих заходів, щоби припинити подорожі із США на Кубу, які приносили дохід кубинським військовим, органам безпеки й розвідувальним службам", - зазначається в заяві.

Як уточнили в Держдепі, забороняються поїздки на Кубу за програмами освітнього обміну. Крім того, скасовується дозвіл відвідування острова на пасажирських і круїзних суднах, яхтах, а також приватних та корпоративних літаках.

"США вважають, що кубинський режим несе відповідальність за репресії проти власного народу, а також за втручання у справи Венесуели", - пояснюється в заяві.

При цьому підкреслюється, що режим Мадуро за підтримки кубинської влади продовжує підривати державні інституції Венесуели, а також право народу цієї країни на самовизначення. Крім того, Держдеп звинуватив кубинський уряд у причетності до гуманітарної катастрофи, що виникла у Венесуелі.

Окрема увага акцентується на зусиллях режиму в Гавані "переслідувати, залякувати й ув'язнювати кубинців", які висловлюються проти влади.

"Сполучені Штати закликають режим припинити репресії проти кубинців, припинити втручання у справи Венесуели та докласти зусиль для створення стабільної, заможної та вільної країни для кубинського народу",- підкреслили в Держдепі.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: