11.09.2021, 09:24

США готові до участі в "нормандському форматі

Вашингтон готовий брати участь у "нормандському форматі" та в паралельному з ним процесі, якщо бачитиме спосіб допомогти, заявила заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд.

Про це пише Німецька хвиля.

Заступниця державного секретаря Сполучених Штатів Америки з політичних справ Вікторія Нуланд заявила, що США готові до участі як в нормандському форматі, так і в паралельному з ним процесі. Про це вона сказала в п'ятницю, 10 вересня, у Києві в рамках на конференції YES Brainstorming.

"Щодо переговорного формату, ви знаєте, що в адміністрації (президента США Барака) Обами я та інші брали участь у форматі, паралельному з "нормандським". Німеччина і Франція були в "нормандському форматі" з Україною і Росією, а потім ми на підтримку цілей і прагнень говорили з Москвою і Києвом, щоб спробувати підтримати, закрити прогалини й додати нашу частку креативності. Ці зусилля не значно просунулися. Що ми сказали Україні, Росії, європейцям - це те, що ми готові повторно брати участь у будь-якому вигляді - чи то в "нормандському форматі" або знову в паралельній підтримці, якщо наша сторона побачить спосіб, яким ми можемо допомогти", - сказала Нуланд, цитує інформагенція "Інтерфакс-Україна".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: