• Головна
  • Новини
  • Шмигаль пропонує у міністри кадри Порошенка, Гройсмана та Ющенка

30.03.2020, 12:11

Шмигаль пропонує у міністри кадри Порошенка, Гройсмана та Ющенка

Верховній Раді пропонують звільнити Ігоря Уманського та призначити Сергія Марченка на посаду очільника Мінфіну.

У Верховній Раді зареєстровані проєкти постанов №3281 "Про звільнення Уманського І. І. з посади міністра фінансів України" та №3282 "Про призначення Марченка С. М. міністром фінансів України".

Ініціатором обох документів виступив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляється на сайті Ради.

Проєкти постанов зареєстровано 29 березня. У картках документів на сайті парламенту зазначається, що вони опрацьовуються у комітеті. Так, головним визначено Комітет ВР з питань фінансів, податкової та митної політики.

Згідно з порядком денним позачергового засідання ВР, депутати планують розглянути ці проєкти постанов 30 березня.

Крім того, у Верховній Раді зареєстровані проєкти постанов №3283 «Про звільнення Ємця І. М. з посади міністра охорони здоров'я України» та №3284 «Про призначення Степанова М. В. міністром охорони здоров'я України». Ініціатором обох документів виступив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляється на сайті Ради.

Як відомо, претендент на посаду міністра фінансів Сергій Марченко з 2016 до 2018 рік був заступником міністра фінансів, а впродовж 2018–2019 років обіймав посаду заступника голови Адміністрації Президента. На позачергових виборах народних депутатів 21 липня 2019 року Марченко балотувався під №7 у списку політичної партії "Українська Стратегія Гройсмана".

У Верховній Раді зареєстрований також проєкт постанови №3280 «Про призначення Буславець О. А. міністром енергетики та захисту довкілля України».

Ініціатором документу виступив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляється на сайті Ради.

Проєкт постанови зареєстровано 29 березня. У картці документу зазначається, що він опрацьовується у комітеті. Так, головним визначено Комітет ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

Згідно з порядком денним позачергового засідання ВР, депутати планують розглянути цей проєкт постанови 30 березня.

Як відомо, претендентка на міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець із 11 квітня 2005 року до 10 лютого 2020 року працювала на посаді генерального директора Директорату енергетичних ринків Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Нагадаємо, напередодні ввечері співголова депутатської фракції політичної партії "Європейська солідарність" Ірина Геращенко поінформувала, що очільник міністерства охорони здоров'я Ілля Ємець і голова Міністерства фінансів Ігор Уманський подали у відставку.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: