• Головна
  • Новини
  • Шмигаль пояснив, хто і як призначив Шкарлета очільником МОН

30.06.2020, 13:33

Шмигаль пояснив, хто і як призначив Шкарлета очільником МОН

Призначення Сергія Шкарлета виконуючим обов'язки міністра освіти і науки – це випробувальний термін та шанс проявити себе.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю ВВС

При цьому Шмигаль зазначив, що парламент не відмовляв новообраному кандидату.

"Відмови парламенту як такої не було. Виконання обов'язків міністра освіти і науки – шанс для кандидата проявити себе, показати стратегію, філософію, навички та професіоналізм.

Парламент збирається йти на канікули, а міністрів призначає Верховна Рада. 

Тому, думаю, традиційний трьохмісячний строк – це той термін, за який людина може ознайомитися з ситуацією і проявити себе", – повідомив Шмигаль.

Глава Уряду зазначив, що кадрові рішення стосовно людей, які не відповідають посадам і вимогам часу, приймаються швидко.

"Є питання порядності та професійності, які також для нас важливі, як і відсутність корупції у вищих ешелонах влади. Ці параметри застосовуються до всіх членів урядової команди. Якщо міністр або в.о. міністра не відповідатиме посаді, то можна і не чекати три місяці", – додав прем'єр-міністр.

Щодо призначення Шкарлета на посаду, зазначається, що його кандидатуру висунули ректори під час зустрічі з президентом.  "Йому давали відповідну характеристику, у нас було декілька зустрічей - формальна співбесіда і розмова про філософію та стратегію розвитку освіти та науки України. Абсолютно в чоловіка добре, ясне бачення, він має відповідний менеджерський досвід", – розповідає Шмигаль. 

Інформацію про те, що міністрів відбирає президент та працівники Офісу, Шмигаль спростовує.  "Це дійсно хибне враження. Не можна казати, що хтось нам призначає міністрів. Ми радимось з президентом, я ніколи цього не приховую, навіть деякі співбесіди з потенційними міністрами на початках проводили разом. 

Щодо міністрів, які призначалися вже пізніше, – це моє рішення. Міністрів обирає парламент, а подає прем'єр. В мене також є своя думка і своя позиція по життю, є такі особистості в Україні, яких я не прийму, хто б мені їх не рекомендував", – пояснює очільник Уряду.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: