• Головна
  • Новини
  • «Шахтар» здійснив найгучніший трансфер за кілька років

03.09.2019, 13:55

«Шахтар» здійснив найгучніший трансфер за кілька років

Повернення Коноплянки: коли усі виграли

Євген Коноплянка повернувся в Україну після чотирьох років марних спроб закріпитися в топ-лігах Європи. При цьому «Шахтар» здивував. Поки ми усі радили Євгену переїздити в Туреччину, чемпіон України взяв і швидко підписав з ним контракт на три роки. Трансфер вийшов сенсаційним і гучним, його наслідки можуть ще довго резонувати на українському футбольному просторі, пише Укрінформ.

Гадаю, не має потреби докладно пояснювати, чому Коноплянка не заграв у «Севільї» та «Шальке». Про це вже ледь не наукові дисертації понаписували. Скажемо коротко, Євгену не вистачило наполегливості, ігрової універсальності та просто футбольної вдачі. Водночас Коноплянці не можна дорікнути у прагненні легких грошей. Він свідомо обирав складні виклики. Але у «Севільї» Євген програв конкуренцію на своїй позиції, а у «Шальке» він став заручником кризи в команді і тренерського хаосу.

Як наслідок, Коноплянка зробив крутий розворот у кар’єрі, а «Шахтар» вкотре довів свою компетентність у селекційних перегонах. У результаті виграли всі – гравець, «Шахтар», українська збірна, УПЛ і наші вболівальники. Лише «Шальке» може сьогодні шкодувати, що не зміг відбити навіть половини грошей (12,5 млн євро), витрачених на трансфер Коноплянки з «Севільї». Подробиць переходу наразі немає, але навряд чи «Шахтар» заплатив більше 3 млн євро.

Отже, що виграв сам Коноплянка? Він отримав гідний контракт, гарантований ігровий час, участь в Лізі чемпіонів та можливість повернутися додому. У Києві його родині буде точно комфортніше ніж у спекотній Севільї чи індустріальному Гельзенкірхені. Сам Євген вже заявив, що його особисті амбіції збігаються з амбіціями «Шахтаря», а перемогти в чемпіонаті України – це взагалі його мрія.

«Шахтар» вбив одночасно двох зайців. Клуб отримав медійну фігуру для піару, а команда однозначно поглибила склад напередодні старту в Лізі чемпіонів. Пишу поглибила, бо наразі рано казати, що посилила. Аби Коноплянка приніс «Шахтарю» максимальну користь на полі, тренерський штаб на чолі з Луїшем Каштру повинні швидко і якісно вплести його у свою бразильську модель атаки.

Мабуть аплодував цьому трансферу і Андрій Шевченко. Одна з ключових фігур збірної гарантовано отримає ігровий тонус в сезоні, який завершуватиметься Євро-2020. Загалом, Коноплянка для нинішньої збірної – це більше ніж півзахисник. Він лідер і транслятор тренерських ідей.

Також дивіденди отримають від цього трансферу і УПЛ, і ЗМІ, і чимала армія вболівальників. Коноплянка повинен не лише підняти інтерес до українського чемпіонату і стати одним з облич ліги, він здатен запустити процес повернення топових українських футболістів додому. Хай навіть і догравати останні сезони.

Святослав Василик, Київ

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: