08.09.2022, 10:38

СБУ затримала ще одного коригувальника у Миколаєві

Служба безпеки України затримала ще одного коригувальника, який збирав та передавав інформацію про місця дислокації й переміщення підрозділів ЗСУ у Миколаєві.

За даними слідства, зрадником виявився 62-річний місцевий пенсіонер. Він сам виступив із ініціативою допомагати ворогу з ідеологічних мотивів.

“Через месенджери і соціальні мережі чоловік передавав рашистам дані про розташування військовослужбовців і військових формувань ЗСУ, переміщення військової техніки та засобів ураження по території Миколаївської області. Інформацію він надсилав із прив’язкою до координат і детальним описом”, – йдеться у повідомленні СБУ.

Фігуранта затримали та повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України).

Під час обшуку, за місцем проживання зловмисника, правоохоронці вилучили: мобільний телефон і ноутбук із доказами протиправної діяльності.

Тривають слідчі дії.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: