• Головна
  • Новини
  • СБУ затримала російського агента, який допомагав ворогу зірвати опалювальний сезон на півдні України

20.09.2022, 11:44

СБУ затримала російського агента, який допомагав ворогу зірвати опалювальний сезон на півдні України

Служба безпеки України викрила спроби окупантів зруйнувати критичну інфраструктуру, задіяну в опалювальному сезоні на півдні України. У результаті слідчо-оперативних дій у Миколаєві затримали російського агента, який передавав ворогу геолокацію підприємств теплопостачання у прифронтових районах.

"Отримані координати загарбники планували використати для здійснення серії ракетно-артилерійських обстрілів по місту, і таким чином дестабілізувати обстановку на південному напрямку", – йдеться у повідомленні СБУ.

У разі успішних обстрілів окупанти обіцяли своєму поплічнику грошову "винагороду". За даними слідства, зрадником виявився мешканець обласного центру, якого спецслужби РФ завербували після початку повномасштабного вторгнення. У поле зору агресорів він потрапив через прокремлівські погляди, які поширював у своєму оточенні.

"Для виконання ворожих вказівок зловмисник здійснював фото- та відеофіксацію об’єктів з прив’язкою до місцевості. Потім передавав ці матеріали з детальним описом російському куратору через анонімний Телеграм-канал", – додають в СБУ.

Встановлено, що у разі захоплення міста загарбники обіцяли йому "гарантії безпеки" від репресивних дій окупаційної адміністрації.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами злочинних дій.

Наразі йому повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває досудове розслідування.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: