• Головна
  • Новини
  • СБУ відкрила кримінальне провадження проти режисерки фільму "Росіяни на війні" Анастасії Трофимової

07.10.2024, 21:14

СБУ відкрила кримінальне провадження проти режисерки фільму "Росіяни на війні" Анастасії Трофимової

Служба безпеки України (СБУ) ініціювала кримінальне провадження щодо режисерки Анастасії Трофимової за виправдовування російської агресії. Її фільм "Росіяни на війні", знятий за кошти канадських платників податків, викликав серйозну критику.

Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин повідомив про відкриття справи, зазначивши, що особисто звернувся до СБУ з приводу діяльності Трофимової. Нардеп акцентував, що, за його словами, парламентський комітет Канади з питань національної безпеки визнав недопустимість фінансування подібних проектів державою.

"Метою є жорсткіше покарання за порушення українського закону. Україна повинна першою порушити справу проти Трофимової", — підкреслив Юрчишин, зазначивши, що СБУ розпочала досудове розслідування за ознаками частини 3 статті 436-2 Кримінального кодексу України, яка стосується виправдовування та визнання правомірною російської агресії.

Варто відзначити, що Міністерство культури України внесло Анастасію Трофимову до списку осіб, які загрожують національній безпеці. Відповідно до заяв Мінкульту, її фільм "Росіяни на війні" пропагує російську пропаганду та демонструє "неприйнятну нейтральність" щодо війни Росії проти України.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: