• Головна
  • Новини
  • СБУ ліквідувала нові «схеми для ухилянтів» на Львівщині: вартість втечі оцінювали до 10 тисяч доларів

09.07.2024, 15:31

СБУ ліквідувала нові «схеми для ухилянтів» на Львівщині: вартість втечі оцінювали до 10 тисяч доларів

У результаті комплексних заходів на Львівщині Служба безпеки заблокувала ще дві схеми ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

Вартість таких «послуг» сягала 10 тисяч доларів США з особи.

До організації однієї з схем нелегального «трафіку» причетний посадовець митного поста Львівської митниці разом із 30-річною спільницею з м. Берегове.

За даними слідства ділки забезпечували незаконне переправлення військовозобов’язаних громадян до країн ЄС поза встановленими пунктами пропуску на території Закарпатської області.

Встановлено, що працівник митниці організував ухилянтам повний пакет «послуг» - зустрічав їх у Львові, забезпечував тимчасовим проживанням у готелі та проводив інструктаж щодо перетину держкордону.

Згодом він доправляв втікачів до сусіднього регіону, де їх зустрічала його спільниця та забезпечувала їх перебування до моменту незаконного перетину кордону.

Правоохоронці задокументували протиправну схему, провели обшуки у фігурантів та зібрали доказову базу, що повністю підтверджує злочинну діяльність.

Інший фігурант – 21-річний житель м. Стрий. За 10 тис. доларів також обіцяв військовозобов’язаним забезпечити коридор втечі до країн Євросоюзу.

Задля реалізації «безпечної схеми» він обіцяв повідомити ухилянтам маршрут та деталі після оплати коштів.

Співробітники СБУ затримали його «на гарячому» під час отримання усієї суми неправомірної вигоди.

Усім фігурантам повідомлено про підозру згідно ч.3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон)Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід.

За викритими фактами тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: