06.07.2019, 17:33

«Rzeczpospolita»: Путін пропонує Зеленському капітуляцію

Путін пропонує Зеленському капітуляцію, - пише Руслан Шошин у газеті «Rzeczpospolita». Москва хоче, аби новий президент розпочав переговори з сепаратистами, - повідомило Польське радіо.

Під час зустрічі Владіміра Путіна з папою римським Франциском останній закликав російського очільника, щоб той «доклав усіх зусиль», аби війна на сході України закінчилася. Однак з інтерв’ю, яке перед відльотом до Італії Путін дав газеті «Coriere della Sera», випливає, що це буде непросто. Російський президент представив там своє бачення майбутнього російсько-українських відносин, кажучи, що президент України Володимир Зеленський повинен розпочати «безпосередні переговори зі своїми співгромадянами» та перестати «називати їх сепаратистами». Лише тоді, на його думку, стане можливим «конструктивний діалог із Києвом». Таким чином укотре Путін дав зрозуміти, що мир на Донбасі можливий виключно на умовах Москви.

«Початок безпосередніх переговорів із цими людьми означав би прийняття російської нарації про те, що на сході України триває "громадянська війна". Навіщо тоді потрібні західні санкції проти Росії? Слідуючи за нав’язаним Путіном сценарієм, ми дійдемо до того, що безправної анексії Криму також не було. Це шлях до капітуляції України», - коментує ці слова експерт з міжнародної політики київського Центру Разумкова Михайло Пашков.

Тимчасом у Києві хаос через неоднозначні ідеї, що лунають з вуст співпрацівників Зеленського. Так керівник Офісу президента України Андрій Богдан, якого називають головним радником Володимира Зеленського, заявив, що дозволив би російській мові бути офіційною у Донецьку і Луганську, якби ці міста залишалися на «території України». Натомість колишній бізнес-партнер Зеленського Ігор Коломойський в опублікованому у четвер інтерв’ю на порталі nv.ua взагалі назвав війну на Донбасі «внутрішнім конфліктом».

Варто зазначити, що в іншому тексті в тій же газеті Руслан Шошин звертає також увагу на зацікавленість Володимира Зеленського у скасуванні закону про люстрацію політиків часів Віктора Януковича (який, зокрема, забороняє займати державні посади згаданому Андрію Богдану, що, однак, не завадило йому очолити президентську адміністрацію). У Києві з цього приводу відбулися протести перед Конституційним судом, який розглядає цю справу. Одна з учасників протестів Вікторія Сюмар розповіла, що Зеленський прагне, скасувавши цей закон, ввести до майбутнього уряду чиновників, пов’язаних із Януковичем і Партією регіонів.

Фото - tsargrad.tv

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: