• Головна
  • Новини
  • Рятувальники чотирьох карпатських областей отримають на Львівщині снігоболотоходи із Росії

13.02.2020, 11:11

Рятувальники чотирьох карпатських областей отримають на Львівщині снігоболотоходи із Росії

У п’ятницю, 14 лютого, о 10:40 у 2-му Спеціальному центрі швидкого реагування ДСНС України на вулиці Спортивній, 44 у Дрогобичі розпочнеться урочиста церемонія передачі нової сучасної техніки для гірських пошуково-рятувальних підрозділів територіальних органів ДСНС України Західного регіону.

 Як повідомили в Головному управлінні ДСНС у Львівській області,  в межах технічного переоснащення підрозділів для проведення пошуково-рятувальних робіт та виконання завдань за призначенням були придбані за кошти державного бюджету вісім снігоболотоходів «Богун».

Нова сучасна техніка для гірських пошуково-рятувальних підрозділів територіальних органів ДСНС України Західного регіону буде направлена у

• 2 Спеціальний центр швидкого реагування ДСНС України;
• ГУ ДСНС України у Львівській області;
• Управління ДСНС України у Закарпатській області;
• Управління ДСНС України у Чернівецькій області;
• Управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

Церемонія вручення сертифікатів на отримання снігоболотоходів «Богун» буде проведена за участі керівництва ДСНС України.

Крім того, в рамках заходу відбудеться вручення цінних подарунків для пошуково-рятувальних частин та нагородження особового складу ДСНС Західного регіону за високопрофесійне виконання службових обов’язків, мужність і відвагу, виявлені під час рятування життя людей.

По завершенні урочистого заходу із передачі техніки, присутніх буде запрошено до огляду техніки. Також буде організована практична демонстрація можливостей снігоболотоходів «Богун»!.

Утім, як свідчать дані YouControl, насправді згадані «Богуни» - лише перейменовані українським поставником російські "ШЕРПи":

Світлина від Руслана Засипка.

Як запевняє Головне управління ДСНС України у Львівській області, "снігоболотохід «Богун» випускає українське підприємство ТОВ "Квадро Інтернешнл". «Богун» призначений для перевезення рятувальників, евакуації постраждалих, перевезення аварійно-рятувального обладнання і вантажів поза доріг загального призначення".

Натомість за даними системи Прозоро, це снігоболотохід плаваючий (4х4) Sherp PRO, який і справді реалізує (а не виробляє) ТОВ “Квадро Інтернешнл”, вартістю 2 млн 775 тис грн (з ПДВ) за машину.

Sherp – російський всюдихід-амфібія на шинах наднизького тиску, який випускається з 2012 року. PRO версія – оновлена модель з алюмінієвим кузувом.

ТОВ “Квадро Інтернешнл” засноване Володимиром Школьніком та ТОВ “КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ “ЮНІОН АКТИВ, яке діє від власного імені, за рахунок активів та в інтересах пайового закритого недиверсифікованого венчурного інвестиційного фонду “БРІДЖ ІНВЕСТ КАПІТАЛ”. Фірма позиціонує себе, як виробник машин Sherp, хоча юридична адреса “ООО SHERP” значиться у Москві.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: