25.11.2019, 12:27

Розпочалось полювання на зайців

У Львівській області полювання на зайців, майже усі користувачі, розпочали з 24 листопада. Про це повідомили у Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

На сезон полювання, згідно з чинним законодавством, встановлена норма та сезонний обсяг добування зайців. За день полювання дозволяється одному мисливцеві вполювати одного зайця.

У залежності від чисельності зайців у господарстві, проведених розрахунків сезонного обсягу та денної пропускної спроможності мисливських угідь, у кожного господарства встановлена відповідна кількість виходів на полювання протягом сезону. У кого більше зайців, відповідно мисливці цього господарства і мають більше днів полювання. Переважна більшість господарств полюють на зайців до першої неділі січня. Дальше до першого березня полювати дозволяється на лисицю, вовка та єнотоподібну собаку а також на інші дозволені види мисливських звірів. На лисицю руду, вовка та єнотоподібну собаку ані денні норми, ані сезонні обсяги не встановлюються.

Мисливців застерігають ретельно дотримувалися правил поводження з зброєю на полюванні, перед полюванням не вживали спиртних напоїв тощо.

Також потрібно нагадати мисливцям, які документи дають право на полювання:

         - державне посвідчення мисливця;

         - щорічна контрольна картка обліку добутої дичини та порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита;

         - дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка, дозвіл на діагностичний та селекційний відстріл тощо);

         - чинний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання під час полювання;

         - паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання на полюванні.

 Якщо мисливець уполював зайця, чи іншого дозволеного звіра, щоб не порушувати закону, він зобов’язаний тут же зробити відповідний запис у контрольній картці обліку добутої дичини та порушень правил полювання.

Зазначені документи мисливець повинен мати під час полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: