• Головна
  • Новини
  • Категорично заборонено полювати у недозволених місцях та в темну пору доби

28.11.2019, 09:57

Категорично заборонено полювати у недозволених місцях та в темну пору доби

Поліцейські здійснюють контроль за дотриманням правил особистої безпеки при поводженні з мисливською зброєю, наявністю відповідних документів, носіння, зберігання та транспортування зброї, а також недопущення випадків браконьєрства.

Зокрема, відділ комунікації поліції Львівської області нагадує. що відповідно до Закону України «Про мисливське господарство та полювання» право на полювання мають особи, які досягли 18-річного віку за умови наявності дозвільних документів на використання вогнепальної мисливської зброї.

Полювання можна здійснювати за наявності таких документів: дозволу на зброю, посвідчення мисливця, контрольної картки, картки відстрілу дичини.

В разі відсутності тих чи інших дозвільних документів передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Категорично заборонено полювати у недозволених місцях та в темну пору доби, використовувати немисливську (в тому числі військову) вогнепальну, пневматичну та іншу стрілецьку зброю, а також нарізну  вогнепальну  зброю та набої, споряджені кулями і шротом діаметром більше ніж 5 міліметрів.

Поліцейські наголошують – запорукою безпеки під час полювань є неухильне дотримання правил використання вогнепальної зброї та сувора дисципліна. Забороняється направляти зброю на людину або домашніх тварин, передавати її з рук в руки, попередньо не оглянувши і не розрядивши, стріляти без необхідності та вживати спиртні напої під час полювання.

Керівники полювання, єгері, начальники команд, які допустили проведення полювання без відповідного інструктажу і дозволили брати участь особам у нетверезому стані, несуть відповідальність у встановленому законодавством порядку.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: