• Головна
  • Новини
  • Різдвяний фестиваль у Львові: від класики й колядок – до рок- та попхітів

26.12.2019, 14:55

Різдвяний фестиваль у Львові: від класики й колядок – до рок- та попхітів

Львівська національна філармонія запрошує мешканців та гостей міста на різдвяний фестиваль «BACH CONTEMPORARY», який триватиме впродовж 2−8 січня.

Про це повідомили в четвер, 26 грудня, у Львівській міськраді.

«Події фестивалю зруйнують ваші стереотипи про музику Йоганна Себастьяна Баха та покажуть, наскільки вона, навіть через 300 років, є актуальною та цікавою (адже у перекладі з англійської назва фестивалю звучить як «Бах сучасний»). Сім концертів  «Bach Contemporary « оздоблять Різдво вишуканою класикою, уривками, саундтреками із всесвітньовідомих мультфільмів та мюзиклів, епохальними музичними джаз-, поп-, рок-хітами та колядками різних країн світу», запевняють оргназатори фестивалю.

Ініціатор створення і проведення фестивалю – українська органістка Олена Мацелюх. Участь у фестивалі візьмуть музиканти-віртуози із України та Франції. Зокрема, на концерті-відкритті 2 січня звучатимуть композиції Баха. Виконавці доведуть, що музика видатного митця бароко навіть крізь століття залишається незрівнянною й особливою.

4 січня на сцені Львівської національної філармонії відбудеться дві події. У першій гості зможуть познайомитися із бароковим інструментальним тандемом – органом і клавесином, а ввечері на слухачів очікуватимуть відомі різдвяні композиції та популярні номери із мюзиклів та мультфільмів.

Не менш цікавими будуть концерти наступного дня. Зокрема, концерт «Genius: Bach & Vivaldi» об’єднає найвідоміші композиції всесвітньовідомих композиторів, в атмосферу французького Різдва можна буде зануритись на події «Bonjour Noel», а також організатори приготували драйвове оркестрове шоу «Симфорок».

Завершиться фестиваль 8 січня органною та фортепіанною музикою. Майже усі концерти «Bach Contemporary» супроводжуватимуть візуалізації художниці-імпровізаторки Олени Куц, яка із допомогою різних технік (графіка, живопис, піскова анімація) зображатиме образи та настрої композицій, що звучатимуть.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: