• Головна
  • Новини
  • У Львові триває ювілейний фестиваль «Віртуози»: програма концертів

25.05.2021, 10:22

У Львові триває ювілейний фестиваль «Віртуози»: програма концертів

У Львівській національній філармонії імені М. Скорика стартував ювілейний фестиваль «Віртуози», який вже 40 років поспіль об’єднує музикантів з усього світу, дарує слухачам улюблені твори та відкриває нові, ще незвідані музичні світи.

Про це повідомила прес-служба Львівської національної філармонії

Другий тиждень фестиваль буде насиченим на події:

Музичні Акварелі
27.05.2021 / 19:30
Концертний зал Людкевича

Відомі львівські музиканти Олег Ярема та Богдан Дашак на сцені Концертного залу Людкевича презентують концертну програму із авторських джазових композицій. Зал філармонії наповнять танцювальні ритми, романтичні мелодії та захопливі музичні образи, що прозвучать у виконанні авторів композицій, Ярослава Казмірчука (труба) та Академічного симфонічного оркестру філармонії.

Класична Романтика
28.05.2021 / 19:30
Концертний зал Людкевича

Пристрасть і безтурботність, палке захоплення і замилування природою, буря почуттів і світлий безвітряний ранок. Твори цієї фестивальної події поєднаються у своїй протилежності. Фортепіанний концерт Едварда Гріга та Пасторальна симфонія Людвіга ван Бетховена прозвучать у виконанні вже відомого львівській публіці тандему: піаністки Катерини Тітової, Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії та Вінсента Козловського.

Ukrainians
29.05.2021 / 18:00
Концертний зал Людкевича

Наша культура особлива. Вона цікава та загадкова особливо для гостей з інших країн. Наша музика приваблює своєю мелодійністю, ліричністю, а часто і запальним характером. Вона звучить вишукано і витончено у подвійних варіаціях Йозефа Гайдна, ніби дві грані жіночого образу. Прямує від темряви і безвиході до світла і щастя у Белли Бартока, а у Леоша Яначека вона підкреслює трагічність гоголівського сюжету. Почути, як українську душу бачать композитори інших країн можна у виконанні симфонічного оркестру INSO-Lviv, який наблизить Україну саме до українців.

Бетховен. Вогонь у темряві
29.05.2021 / 21:00
Концертний зал Людкевича

Сонати №14, 16 та 18 Бетховен написав безпосередньо перед Гайліґенштадським заповітом. Не просто під час повної втрати слуху, а й із достеменним усвідомленням, що це назавжди. Що він приречений на тотальну тишу. Концертна програма «Бетховен. Вогонь у темряві» є яскравим прикладом того, що у музиці Бетховена палає сильний і яскравий вогонь життя, не дивлячись на те, що створена ця музика вже людиною, яка не може і ніколи не зможе почути того, що створює. Відчути біль, переживання та «вогонь життя» Бетховена ми зможемо завдяки молодому українському піаністу Дмитру Семикрасу.

Mozart in Green
30.05.2021 / 15:30
Концертний зал Людкевича

Жанр концерту та автор – не єдине, що об’єднає композиції події. Ще одним спільним знаменником для музичної програми стане тональність Ля мажор. Остання, якщо спиратись на класифікацію відомого «власника» кольорового слуху – Олександра Скрябіна, мала зелений колір.Та зелений буде не лише в оркестровому звучанні. Знайти і побачити його ми зможемо і у Концертному залі Людкевича.

Концерт для кларнета з оркестром та П’ятий скрипковий концерт Моцарта ми почуємо у виконанні музикантів, творчі біографії яких, попри молодий вік, рясніють перемогами та здобутками. Владислав Петрик (кларнет), Варвара Васильєва (скрипка) та Наталія Стець (дириґентка) отримують грантову підтримку від фонду VERE MUSIC FUND. Повною моцартівська партитура стане завдяки Академічному симфонічному оркестру Львівської національної філармонії.

Віртуози просто неба
30.05.2021 / 17:00
Сад Палацу Потоцьких

Концерти просто неба вже багато століть збирають меломанів у різних куточках світу. Саме для виконання у лондонському Ґрін-парку Ґеорґ Фрідріх Гендель написав свій «Феєрверк». У Львові на початку ХІХ століття відомий скрипаль Кароль Ліпінський був одним із ініціаторів створення симфонічного оркестру, який у літні місяці, під час «святоюрських контрактів», виступав з найрізноманітнішими програмами у саду Гехта (сьогодні – Парк ім. Івана Франка).

На 40-му фестивалі «Віртуози» Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» продовжить цю чудову традицію. У Саду Палацу Потоцьких у виконанні музикантів оркестру прозвучать популярні твори Антоніо Вівальді, Вольфґанґа Амадея Моцарта, Франца Шуберта, Йоганнеса Брамса та інших відомих композиторів.

Віртуози 40 & Французька Весна
30.05.2021 / 18:00
Концертний зал Людкевича

Запрошуємо прогулятися набережною Сени, насолодитися прекрасними видами із Ейфелевої вежі та поринути у найпрекраснішу «Французьку весну»! На сцені Концертного залу Людкевича із сольною концертною програмою виступить вже відома львівській публіці французька піаністка Кім Барб’є.

Про неї говорять, що найвизначнішою та найбільш захопливою рисою піаністки є «поєднання легкості і ніжності її дотику та неабиякої сили», а один із найвідоміших дириґентів сучасності, Саймон Реттл, писав, що найбільше у Кім Барб’є його вразила комбінація поетики та блискучої техніки.

У фестивальній події Кім Барб’є виконає музику Скарлатті, Моцарта, Шопена, Дебюссі та Баха. Також у програмі – світова прем’єра фортепіанного твору сучасного французького композитора.

Suprun Titova Duo
30.05.2021 / 20:30
Концертний зал Людкевича

Альт і фортепіано. Поєднання жіночої чуттєвості та професіоналізму. Новий камерний дует у складі відомих за межами України музиканток – альтистки Катерини Супрун та піаністки Катерини Тітової – створений у 2020 році та є особливим й винятковим за своїм спрямуванням.

Завдяки успішному кар’єрному шляху обох музиканток, дует несе в собі творче та естетичне натхнення, відкриває для слухачів розмаїття альтового репертуару та дарує насолоду високопрофесійної виконавської майстерності. У насиченому репертуарі дуету твори класичних українських та європейських композиторів, сучасна музика, оригінальні перекладення для альта і фортепіано. Його улюблену частину виконавиці презентують у фестивальній події.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: