• Головна
  • Новини
  • Рівненські копи виявили у водія десятки мішків з бурштином, той захотів відкупитись

26.12.2020, 13:46

Рівненські копи виявили у водія десятки мішків з бурштином, той захотів відкупитись

Рівненські патрульні наздоганяли водія і упіймали його у сусідній області. В авто виявили два десятка мішків із бурштином, а кермувальник запропонував один із найбільших хабарів за час роботи патрульної поліції Рівненщини.

У пресслужбі розповіли Суспільному подробиці цього інциденту.

Чому зупиняли

Подія сталась у вечір п'ятниці, 15 грудня на трасі міжнародного значення Київ – Чоп. Пост біля Корця, що поблизу адмінмежі із Житомирщиною, водій проїхав із несвітленим номерним знаком.

Патруль вирішив наздогнати авто і зупинили його уже в сусідній області, орієнтовно за чотири кілометри від посту.

А в машині  мішки

Зупинивши, патрульні вирішили провести поверхневу перевірку і виявили в салоні двадцять мішків. У ньому, зі слів речниці патрульної поліції області Оксани Юрченко, було каміння, зовні схоже на сирець бурштину.

"Водій запропонував патрульним тисячу євро неправомірної вигоди, аби вони його відпустили. Така сума хабаря - одна із найбільших, які пропонували рівненським патрульним за майже п'ять років роботи", – зазначила Суспільному речниця.

На місце викликали слідчо-оперативну групу поліції. Суспільне готове озвучити позицію водія з приводу цього інциденту, якщо він виявить таке бажання та вийде на зв'язок із редакцією.

Загалом з 2016-го року саме рівненські патрульні виявили незаконне перевезення понад трьох тонн бурштину, – уточнила Суспільному речниця копів Оксана Юрченко.

Скільки ж це каміння

Інформацію про те, скільки ж наважили каміння у двадцяти мішках, Суспільне вкаже, як тільки отримає її від пресслужби управління Нацполіції.

Джерело, обізнане у бурштиновій тематиці, за фото та даними, які оприлюднили правоохоронці, оцінило ймовірну вагу бурштину. За словами співррозмовника, у цьому випадку йдеться щонайменше у пів тонни каміння, яке за цінами "чорного ринку" оцінюється в кількасот тисяч доларів.

Це одна із найбільших партій, яку виявляли у 2020-му році на Рівненщині, яка, як і Житомирська область, вважається "бурштиновим краєм".

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: