• Головна
  • Новини
  • Ремонт дороги Яворів-Грушів - Зеленському купили шуфлю, Або люби, Боже, правду!

Іван Стецькович

політик, людина з почуттям гумору

Ексголова Яворівської РДА, ексдепутат Львівської обласної ради, ексдиректор школи, ексучитель історії і права. Одружений - вже без екс.


26.08.2020, 10:03

Ремонт дороги Яворів-Грушів - Зеленському купили шуфлю, Або люби, Боже, правду!

В 2013 році, на довиборах, мене було обрано депутатом Львівської обласної ради по Яворівському виборчому окрузі №58 і я був єдиним депутатом від ВО "Батьківщина", так як в 2010 році Янукович із своїми "слугами" не допустили політичну силу до участі в місцевих виборах.Основним завданням, яке я ставив перед собою і обіцяв виборцям - це ремонт дороги Яворів-Грушів.

Щоправда, життя внесло свої корективи. Восени почалася Революція Гідності, потім війна і на перший план постало питання забезпечення наших військових, так як район найбільш воєнізований в Україні. І обласна рада допомагала чим могла.

Про дорогу я пам'ятав і написав силу силенну запитів, звернень і вже на 2015 рік в обласному бюджеті було заплановано 7 млн. грн. на ремонт вказаної дороги. Це, звичайно, капля в морі, але хоч щось. І як, деколи, в нас трапляється, щоправда дуже рідко, надійшла новина про те, що наші сусіди, поляки, виділили на цю дорогу 7 млн. євро. Навіть не математику зрозуміло, що 7 млн.євро в 30 разів більше за 7 млн.грн. Щоправда, ремонт відтерміновувався на пів року. Побачивши відповідні документи, я дав згоду на використання 7 млн. грн. на ремонт інших доріг.

Але за "українською традицією", все, що вирішується через центр (кабмін), має довгу і незрозумілу історію. Здавалось би - гроші є, залишилося на конкурсі визначити підрядника і 20 км. дороги протягом кількох місяців будуть відремонтовані...

П'ять років пройшло і тільки тепер віз зрушив з місця. Чи то корупційна складова (сума відкату), чи якісь інші чинники завадили проекту, сьогодні важко сказати, але за роботу взялася польська фірма "ДРОГ-БУД".

І тут знову полякам не повезло. В Україні почалася виборча кампанія в місцеві ради. І кого вже тільки не було на вказаній дорозі - від нардепа до місцевих депутатів і кандидатів. Піар понад усе, особливо для тих, хто не мав жодного стосунку до цієї дороги. Не сіявши хочуть жати... Кажуть, будівельна фірма вже найняла стражів із собаками, бо наших кандидатів вже витягували з під катка.

Але взірцем піару виявився сам Президент. Яким чином міжнародний договір між урядом України та урядом Республіки Польща, підписаний 15 вересня 2015 року, став Програмою Президента України "Велике будівництво 2020 року" зрозуміло, напевно, тільки самому Президенту. Є з кого брати приклад.

А виборці повинні пам'ятати:"Ніколи так не брешуть, як перед виборами, під час війни і після полювання".(Отто фон Бісмарк).

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: