30.06.2020, 10:49

Рейтинг Зеленського стрімко падає: опитування КМІС

Інформатор Гроші публікує дані нового соцопитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС). Чи довіряють українці владі, переможений чи коронавірус і чи треба працювати з МВФ. 

Інформатор Гроші

СКІЛЬКИ ЛЮДЕЙ ЩЕ ПІДТРИМУЮТЬ ПРЕЗИДЕНТА І КАБМІН

Оцінюючи дії органів влади в травні-червні цього року, 38% опитаних відповіли, що схвалюють дії і заяви президента Зеленського (в травні таких було 47%); 45% - не схвалюють (в травні - 37%). Тих, хто не схвалює роботу президента, вперше стало більше (на 7%), ніж тих, хто схвалює дії і заяви Володимира Зеленського.

23% опитаних в червні схвалюють дії Кабінету міністрів (24% в травні) 59% респондентів не схвалюють (61% в травні). Тих, хто не схвалює роботу Кабміну, на 36% більше.

21% українців схвалюють дії Верховної Ради (22% в травні) 62% - не схвалюють (65% в травні).

ПОРОШЕНКО, КОРОНАВІР І МВФ

51% українців вважають, що розслідування кримінальних справ на адресу екс-президента Петра Порошенка є покаранням за порушення закону. Ще 30% вбачають в цьому політичне переслідування Порошенко чинною владою, а 19% не змогли дати оцінку.

63% українців вважають, що епідемія коронавируса в країні ще не переможена, а нових хворих ставатиме тільки більше. 18% опитаних вважають, що епідемію коронавируса в Україні перемогли, а нових хворих з кожним днем ​​ставатиме менше. Ще 19% не визначилися з відповіддю.

24% українців вважають, що зараз краще співпрацювати з МВФ і брати у нього кредити (в квітні так вважало 32%). А 61% впевнені, що співпрацювати з МВФ не варто (в квітні так вважали лише 46% українців).

УКРАЇНСЬКА МОВА В КАФЕ І МЕДРЕФОРМА

Соціологи дізналися у наших співгромадян, якою мовою (українська, російська, обидві мови) має бути меню з описом страв в закладу харчування. 40% українців вважають, що меню повинно бути і на українському і російською по всій території країни. Ще 27% сказали, що меню повинно бути обов'язково українською, але дублюватися російською в регіонах, де більшість населення цього захоче. А 25% українців хотіли б бачити меню в кафе, закусочних, їдалень, ресторанах тільки українською мовою. Всього обов'язково російською меню в Україні хотіли б бачити 41% громадян.

40% опитаних громадян заявили, що вони проти впровадження другого етапу медреформи. Підтримують реформу 25% українців. Ще 32% слабо обізнані про реформу, тому не можуть однозначно відповісти.

Опитування було проведено 20-23 червня по телефону. Вибірка представляє все доросле населення України пропорційно по регіону, статтю, віком, типом населеного пункту (крім тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу). Всього опитано 2000 осіб.

Дмитро Чернишов

Фото - ЕРА

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: