• Головна
  • Новини
  • Разумков – перший Голова Верховної Ради, який відвідав «Електрон»

10.06.2021, 11:42

Разумков – перший Голова Верховної Ради, який відвідав «Електрон»

Сьогодні, 10 червня, у Львові із офіційним візитом перебуває Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков.

Зокрема, відбувся його візит на ПрАТ «Концерн-Електрон», де його зустрів, серед інших, президент концерну Юрій Бубес.

Юрій Бубес зауважив, що Дмитро Разумков перший Голова Верховної Ради, який прибув на «Електрон».

Після цього він ознайомив Голову ВРУ із заводами концерну та продукцією, яку вони виробляють. 

А саме йшлося про Львівський телевізійний завод. Разумков, в свою чергу, пригадав, що в його родині також був телевізор «Електрон». Директор підприємства повідомив, що зараз завод не працює (через низькі мита на імпорт і засилля контрабанди), але виробничі потужності та площі збережені і завод готовий у будь-який час відновити виробництво.

Відтак, керівництво концерну та промисловці України чекають від Верховної Ради ухвалення законопроєкту про локалізацію виробництва, а також законопроєктів про зміни в податковому та митному законодавстві. Це дозволить відродити українську промисловість, повернути вітчизняний ринок, а також, конкурувати на світових ринках.

Нині завод "Електрон" є одним з найбільших в Україна виробником трамваїв, автобусів, електробусів та іншої техніки. «Електрон» був і залишається розробником й виробником спеціальної техніки та апаратури військового призначення, зокрема, військової радіоелектронної техніки. Продукція підприємства також експортується у країни Європи, Азії, а також у США.

Голову Верховної Ради супроводжувала група народних депутатів. Зокрема, народний депутат від ВО "Батьківщина" Михайло Цимбацюк зауважив: "Це символічний візит голови ВРУ на чи не єдине у Львові машинобудівне підприємство, яке пережило розпад «совітів». І народні депутати повинні ще багато зробити на законодавчому рівні, аби концерн запрацював на повну потужність і добре, що Голова ВРУ на власні очі побачив виробничі цехи львівського «Електрону». Насправді стратегія влади має бути скерована на підприємство майбутнього, а не на університет. Ось такою і повинна бути справжня політика."

На останок представники Федерації роботодавців України передали Голові Верховної Ради коробку із підписами на підтримку законопроєкту про локалізацію виробництва. Загалом було зібрано 150 тисяч підписів на 4 тисячах підприємств.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: