19.07.2020, 16:43

Rapid Trident - 2020: уперше навчання вийдуть за межі України

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки (МЦМБ) Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного завершилася чергова планувальна конференція з підготовки багатонаціональних навчань Rapid Trident – 2020.

Як повідомляє АрміяІnform, зважаючи на режим карантину, американська сторона брала участь через відеоконференцзв’язок, а учасники працювали в малих групах із дотриманням відповідних санітарних норм.

Як розповів керівник пресслужби МЦМБ капітан Віталій Ілик, упродовж тижня напрацьовано сценарій та розв’язано організаційні питання. Згідно з задумом навчань, з нашими піхотинцями стане на герць елітний підрозділ морської піхоти США та контингенти інших країн. Кількість учасників ще погоджують, проте вже відомо, що вперше участь братимуть представники Фінляндії, а ключова роль ЛитПолУкрБригу – поза конкуренцією.

До речі, вперше Rapid Trident розширить географію й вийде за межі Яворівщини й загалом України. Адже частина його учасників перебуватиме в польському Любліні в штабі ЛитПолУкрБригу. Через пандемію й карантинні заходи тренування будуть зв’язані віртуально й керовані з Центру імітаційного моделювання МЦМБ через інтернет-зв’язок й у режимі відеоконференції. Ще однією особливістю навчань стане ширше залучення Міжнародного товариства Червоного Хреста з його напрацюваннями порятунку та допомоги. Вже традиційним буде не лише військовий, а й антитерористичний порядок денний. Міжнародні навчання Rapid Trident – 2020 не лише пристосовуються до вимог часу, а й задають динаміку зміни формату взаємодії.

Навчання заплановані на середину вересня. Втім, учасники прибуватимуть раніше, аби пройти чотирнадцятиденний карантин. Крім того, до навчань відбудеться ще кілька узгоджувальних конференцій.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: