15.06.2021, 16:08

Рада підтримала вихід України ще з двох угод СНД

Верховна Рада ухвалила закони щодо виходу України зі ще двох угод країн — учасниць Співдружності Незалежних Держав.

Відповідні проєкти законів "Про вихід з Угоди про основні напрями співробітництва держав — учасниць Співдружності Незалежних Держав в галузі захисту прав споживачів" (0085) та "Про вихід з Угоди про співробітництво у сфері правової охорони й захисту інтелектуальної власності та створення Міждержавної ради з питань правової охорони й захисту інтелектуальної власності" (0088) були ухвалені в цілому на засіданні ВР у вівторок, передає кореспондент Укрінформу.

Закон "Про вихід з Угоди про основні напрями співробітництва держав — учасниць Співдружності Незалежних Держав в галузі захисту прав споживачів" підтримав 331 народний депутат.

Як зазначається у пояснювальній записці, відповідний проєкт закону розроблено з метою приведення договірно-правової бази в рамках СНД у відповідність до сучасних реалій відносин.

Ухвалення закону "Про вихід з Угоди про співробітництво у сфері правової охорони й захисту інтелектуальної власності та створення Міждержавної ради з питань правової охорони й захисту інтелектуальної власності" підтримали 326 народних депутатів.

Ухвалений документ пропонує вийти з Угоди про співробітництво у сфері правової охорони й захисту інтелектуальної власності та створення Міждержавної ради з питань правової охорони й захисту інтелектуальної власності, учиненої 19 листопада 2010 року в місті Санкт-Петербург та ратифікованої Верховною Радою України 21 грудня 2011 року.

Як повідомлялося, принципове рішення про вихід України з СНД було ухвалене у березні 2014 року. У 2019 році Україна остаточно завершила процедуру виходу з координаційних органів СНД.

19 травня 2018 року Президент Петро Порошенко підписав указ "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України 2 травня 2018 року "Про припинення дії для України окремих міжнародних договорів, укладених в рамках Співдружності Незалежних Держав", яке передбачає поступове припинення для України дій угод в рамках співдружності.

23 січня 2019 року Кабмін ухвалив рішення про припинення для України дії трьох угод з економічного співробітництва, укладених в рамках СНД: Угоди про міждержавний обмін економічною інформацією, Угоди про обмін інформацією в галузі зовнішньоекономічної діяльності та Угоди про співробітництво в галузі зовнішньоекономічної діяльності. А 30 січня Україна вийшла з угоди, яка визначає загальні умови постачання товарів між державами — учасницями СНД.

Фото - Рубрика

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: