06.02.2022, 09:43

РФ на 70% готова до вторгнення в Україну - ЗМІ

У Білому домі припускають, що у разі повномасштабного вторгнення Київ можуть захопити протягом кількох днів.

Росія стягнула до українського кордону 70% військ, необхідних для повномасштабного вторгнення в Україну, проте російський президент Володимир Путін може обрати інший сценарій. Про це в суботу, 5 лютого, повідомляє Reuters із посиланням на представників Білого дому, передає Кореспондент.

За їхніми відомостями, протягом останніх двох тижнів Вашингтон зафіксував збільшення кількості батальйонних тактичних груп РФ на кордоні з Україною із 60 до 83. Також відомо, що ще 14 груп перебувають на шляху до кордону.

Чиновники стверджують, що наступ може відбутися найближчими днями, і він залежить від погодних умов. Зокрема, через прогнозовані з 15 лютого морози земля добре промерзне, що дозволить російським військам пересуватися бездоріжжям.

Також у Білому домі припускають, що у разі повномасштабного вторгнення Київ можуть захопити протягом кількох днів. Втрати серед військових з обох боків та мирного населення становитимуть десятки тисяч людей.

"Україна може втратити від 5000 до 25 000 військовослужбовців, тоді як втрати російських військ можуть становити від 3000 до 10 000, а втрати серед цивільного населення можуть становити від 25 000 до 50 000, за оцінками США", - йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков висловив переконання, що можливість ескалації з боку Росії проти України наразі оцінюється як низька.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: