• Головна
  • Новини
  • Путін відчуває «обережний оптимізм» щодо ситуації на сході Україні

19.08.2019, 21:33

Путін відчуває «обережний оптимізм» щодо ситуації на сході Україні

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що наразі відчуває «обережний оптимізм», коли ідеться про врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це російський лідер розповів 19 серпня під час зустрічі з президентом Франції Емманюелем Макроном, повідомило Громадське  з посиланням на «Коммерсантъ».

«Тут є деякі речі, які можна обговорювати і які вселяють такий — обережний — оптимізм», — сказав Путін, перебуваючи у літній резиденції французького президента у форті Брегансон, що на півдні Франції.

Також Володимир Путін додав, що має намір проінформувати свого французького колегу про свої останні контакти з президентом України Володимиром Зеленським.

Російський лідер висловив упевненість, що «альтернативи нормандського формату для врегулювання в Україні немає, РФ буде його підтримувати».

Президент Франції також торкнувся проблеми війни на Донбасі. На його думку, прогрес у врегулюванні конфлікту на сході України призведе до нормалізації відносин Москви з Євросоюзом.

«Повернення до «вісімки», як і повернення до позитивних відносин між Росією і Євросоюзом, лежать через рішення конфлікту в Європі», — сказав Макрон.

Нагадаємо, удень 6 серпня стало відомо, що бойовики обстріляли позиції Збройних сил України з ручного протитанкового гранатомета та великокаліберного кулемета в районі населеного пункту Павлопіль, внаслідок чого загинули четверо українських військових.

У зв’язку з цим президент України Володимир Зеленський закликав лідерів «нормандської четвірки» якомога швидше зібратися для відновлення перемовин.

Про нове перемир'я на Донбасі Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на сході України за участю представників незаконних збройних формувань домовилась 17 липня, так зване «хлібне перемир'я» розпочалося від початку доби 21 липня уздовж всієї лінії розмежування. Уперше сторони домовились про повний режим тиші, а представник політичної підгрупи в Мінську Роман Безсмертний зазначив, що вогонь на Донбасі домовились припинити «можливо і назавжди». Однак майже одразу обстріли знов почались.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: