• Головна
  • Новини
  • Путін і Байден сьогодні проведуть переговори: що відомо

07.12.2021, 10:33

Путін і Байден сьогодні проведуть переговори: що відомо

Сьогодні відбудеться розмова президентів США та Росії Джо Байдена та Володимира Путіна. Після їхньої розмови американський лідер проведе переговори з президентом України Володимиром Зеленським.

Що відомо про переговори Путіна та Байдена, в матеріалі РБК-Україна.

Коли відбудеться розмова

Американсько-російські переговори відбудуться 7 грудня 2021 року о 17:00 (за Києвом). Путін та Байден будуть говорити у форматі відеоконференції.

Теми:

  • Україна,
  • "просування" НАТО до кордонів РФ,
  • ініціатива президента Росії про гарантії безпеки.

Очікування України

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в коментарі РБК-Україна розповів, що очікують прояснення глобальної картини.

"Обидві сторони цілком ясно дали зрозуміти, з чим виходять на ці переговори. Але що конкретно може перейти з можливого в практичний вимір - можна буде сказати тільки за підсумками переговорів", - зазначив Подоляк.

Крім того, Зеленський з держсекретарем США Ентоні Блінкеном домовились, що Байден після розмови з Путіним поговорить з президентом України.

Очікування Росії

У Кремлі не чекають проривів від переговорів президента Росії Володимира Путіна з американським колегою Джо Байденом. На даний момент відносини між країнами не дозволяють на це розраховувати, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

США можуть ввести санкції проти Росії

ЄС і США розглядають санкції щодо найбільших російських банків і Російського фонду прямих інвестицій на випадок, якщо Росія нападе на Україну. Серед варіантів, до яких чиновники схиляються найбільшою мірою, - можливість обміну Росією рублів на долари, євро і фунти.

Сенатори США закликають Байдена бути чітким і сильним у розмові з Путіним. Член Комітету у закордонних справах, сенатор-демократ від штату Коннектикут Кріс Мерфі заявив, що Україна "може стати новим Афганістаном" для Росії, якщо Москва піде далі в своїх діях.

Фото - РБК-Україна

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: