23.01.2022, 15:15

Байден провів засідання щодо України

Американський лідер зустрівся зі своєю командою, яка займається питаннями національної безпеки.

Президент США Джо Байден у суботу, 22 січня, обговорив зі своїми радниками з безпеки ситуацію навколо України та переговори з Росією. Про це повідомила пресслужба Білого дому, передає Кореспондент.

За словами прес-секретаря американського лідера Джен Псакі, зустріч відбулася у президентській резиденції в Кемп-Девіді, штат Меріленд.

"Сьогодні президент Байден зустрівся в Кемп-Девіді особисто й у віртуальному форматі зі своєю командою, яка займається питаннями національної безпеки, щоб обговорити агресивні дії Росії щодо України, що тривають", - йдеться в заяві.

Так, радники доповіли главі держави про поточний стан російських військових операцій, що проводяться на кордоні з Україною, після чого учасники засідання обговорили "зусилля з деескалації ситуації, що докладаються на цей час за рахунок дипломатії, а також цілий ряд заходів стримування, які тісно координуються союзниками і партнерами, у тому числі постачання Україні допомоги у сфері безпеки, що здійснюється зараз".

Нагадаємо, 21 січня держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров провели у Женеві півторагодинні переговори.

За підсумками зустрічі у Вашингтоні повідомили, що запропонували Москві кілька ідей у ​​сфері безпеки, тоді як російський дипломат запевнив, що почув попередню усну реакцію США на пропозиції РФ з безпеки.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: