• Головна
  • Новини
  • Провокація скасована: опитування військових про переговори із «ДНР»/«ЛНР» припинено

23.05.2019, 18:40

Провокація скасована: опитування військових про переговори із «ДНР»/«ЛНР» припинено

Сьогодні, 23 травня, у різних військових частинах отримали документи про те, що слід провести опитування військових про їхнє ставлення до можливих перемовин з бойовиками “ДНР” та “ЛНР”.

Про це повідомив сайт фонду "Повернись живим":

“Командирам військових частин організувати та провести вивчення серед особового складу ставлення військовослужбовців стосовно можливих перемовин з “ДНР”/”ЛНР” та в термін до 16:00 24.05.2019 через управління морально-психологічного забезпечення (доповісти. – Ред.) аналіз вивчення даного питання та можливі наслідки зазначеного”, – йдеться у документі, який є у розпорядженні Фонду “Повернись живим”.

Повідомляється, що документ був підписаний та набув чинності 18 травня 2019 року.

Нагадаємо, 21 травня президент Володимир Зеленський призначив нового начальника Генерального штабу ЗСУ. Колишнього НГШ, генерала армії Віктора Муженко, змінив генерал-лейтенант Руслан Хомчак.

Водночас близько 13:00 у четвер, 23 травня, на офіційній сторінці Оперативного командування “Північ” у соцмережі Facebook з’явилася публікація, яка підтверджує, що дані, надані Фонду військовими, відповідають дійсності. В ОК підкреслили, що проводять з даного приводу службову перевірку, а також, що документ вже скасували.

Оперативного командування “Північ”: "Щодо інформації, яка поширена у ЗМІ та соціальних мережах стосовно опитування щодо відношення військовослужбовців до незаконних збройних формувань, які знаходяться на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей.

Зазначена в документі інформація мала на меті створення прогнозування можливих ризиків для громадян України та військовослужбовців Збройних Сил України та втілення упереджувальних заходів на майбутнє, щодо захисту цивільного населення. Втім в документі, який наразі втратив юридичну силу та скасований, допущено викривлення інформації, яка мала бути направлена на усіх громадян України без виключення і не мала містити залучення військовослужбовців.

В оперативному командуванні "Північ" з даного приводу призначено службову перевірку.

Нагадаємо, що військовослужбовці Збройних Сил України не ведуть перемовин із незаконними збройними формуваннями та не приймають участі у політичних акціях".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: