• Головна
  • Новини
  • Прокуратура проти: забирають ринки - «Винниківський» та «Підзамче»

18.06.2020, 09:36

Прокуратура проти: забирають ринки - «Винниківський» та «Підзамче»

Судимося за повернення у власність міста ринків. На цей раз встановили, що без будь-яких правових підстав передано у власність одному із ТзОВ два ринки: «Винниківський» (14 об’єктів) і «Підзамче» (15 об’єктів)

Як повідомила на своїй сторінці у ФБ прокурорка Львівської області Ірина Діденко. 

Ірина Діденко: "Ідеться про нежитлові приміщення, будівлі та споруди, розташовані у Львові на вулицях: Личаківська, 51, Солодова, 1, 3, 4, вул. Хмельницького, 120 та 163, які згодом були передані підприємством у іпотеку іншим юридичним особам.

За оцінками експертів, вартість нерухомості складає понад 21 млн грн, а загальна площа – більше, як 2 тис кв.м.

З’ясували, що реєстрація на ці майнові комплекси була здійснена на підставі документів, які не є підставою для набуття права власності.

Із власності Львівської міської ради вони вибули поза її волею, тобто у незаконний спосіб.

Більше того, нерухомість ще з липня 2018 року є об’єктом оренди, а підприємство, яке нею користувалось, щомісячно сплачувало оренду плату.

Відтак, пред’явили до Господарського суду Львівської області два позови з метою витребування цього майна, скасування незаконної реєстрації права приватної власності та визнання недійсними договорів іпотеки. Інші обставини перевіряємо в рамках кримінальних проваджень".

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що будівлі двох ринків Львова дивним чином перестали бути комунальною власністю міста. 

Про це повідомили "Наші гроші. Львів". 

13 травня в Офісі протидії рейдерству відбулося засідання, яке мало відношення до Львова. Однак ця подія у Львові пройшла повз увагу медіа, інформацію не публікувала міськрада на своєму сайті, а чиновники промовчали. Хоча на цьому засіданні розглядали важливе питання, яке стосується незаконної перереєстрації комунального майна міста у приватну власність.

Скарга Управління комунальної власності Львівської міської ради надійшла щодо дій трьох осіб, нотаріуса, а також двох реєстраторок, які записали право власності на майно двох ринків Львова, «Винниківського» і «Підзамче», на приватну фірму.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: