• Головна
  • Новини
  • Проєкт держбюджету-2020 консервує бідність, - Іван Крулько

18.09.2019, 15:21

Проєкт держбюджету-2020 консервує бідність, - Іван Крулько

«Батьківщина» вважає, що Кабмін має відправити проєкт Державного бюджету-2020 на доопрацювання. У документі треба передбачити підвищення соціальних стандартів, зниження тарифів і збільшення дохідної бази через закриття офшорів, а також повернення коштів в українську економіку.

Таке переконання висловив заступник Голови партії Іван Крулько під час виступу в сесійній залі, повідомила прес-служба партії "Батьківщина".

За словами парламентарія, це буде єдиний шанс мати збалансований бюджет, який підтримуватимуть українські громадяни.

Він також зазначив: складається враження, що державний кошторис банально «перекочував від старої влади» – у ньому збереглась філософія бідності.

«Бюджет країни – це виражена в цифрах філософія уряду щодо того, як він керуватиме країною, які будуть прийматись програми для людей, які першочергові видатки фінансуватимуться. За своєю суттю, проєкт бюджету на 2020 рік нічим не відрізняється від бюджетів на 2019 та 2018 роки. Не кажучи вже, що цифри у ньому розходяться із заявами прем’єр-міністра», – пояснив політик.

Представник «Батьківщини» зауважив, що в описовій частині бюджету йдеться про зростання ВВП у 2020 р. на 3,4%, у 2021р. – 3,6%, 2022р. – 4,1%.

«А де ж 40% зростання ВВП, про яке говорив прем’єр Гончарук, коли його призначили на посаду?» – риторично запитав Іван Крулько.

Окрім того, наголошує депутат, прожитковий мінімум, розмір якого впливає на рівень пенсій, мінімальних зарплат і тарифних розрядів для працівників бюджетної сфери, згідно з бюджетом, зростає до 2027 грн, хоча, за розрахунками Кабміну, мав би становити 4251 грн. Мінімальна пенсія з 1 січня становитиме 1638 грн, а за розрахунками самого Кабміну, мала б бути 3094 грн.

«Це таке закінчення епохи бідності? Закінчення того, через що фактично вигнали попередню владу і проголосували за нову?» – продовжив Іван Крулько.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: