Василь Чорний

Викладач, журналіст

Викладач Львівського національного університету імені Івана Франка


15.04.2021, 23:02

Про першого українця, який вакцинувався Pfizer у США

Ймовірно першим українцем, який вакцинувався Pfizer-BioNTech, став доцент та ексзаступник декана юридичного факультету Львівського національного університету ім. І. Франка Назарій Стецик, який відбув до США за програмою наукових обмінів імені Фулбрайта.

Про це сам Назарій Стецик написав на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук: «Vaccinated by Pfizer-BioNTech at Notre Dame University (South Bend, USA)».

Університет Нотр-Дам (англ. University of Notre Dame du Lac) - католицький приватний елітний університет, заснований 1842 року французьким священником Едвардом Соріном. Розміщений у місті Саут-Бенд (штат Індіана, за дві години їзди від Чикаго).

В розмові зі мною Назарій Володимирович зазначив, що перебуватиме у США до кінця 2021 року, а другу дозу вакцини отримає через 21 день. Вакцинування безплатне.

«Уряд штату забезпечує безплатне вакцинування і за умови 90% вакцинованих обіцяє зняти всі карантинні обмеження, у тому числі в університеті», - наголосив Назарій Стецик.

До слова, цього тижня триває вакцинування науково-педагогічних, наукових та педагогічних працівників, представників адміністративно-господарського та навчально-допоміжного персоналу Львівського національного університету імені Івана Франка від COVID-19 вакциною CoviShield, яка вже зареєстрована в Україні. CoviShield - це індійський аналог вакцини AstraZeneca.

Згідно з результатами опитування серед працівників Львівського національного університету імені Івана Франка, яке провела Первинна профспілкова організація Університету, понад 60% з них вакцинуватися, близько 30% – ще не вирішили, більш як 8% – від вакцинації відмовляються.

Щеплення CoviShield роблять двома дозами у руку з інтервалом від 4 до 12 тижнів між першою і другою дозами. Вакцина AstraZeneca схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров'я і Європейською агенцією з лікарських засобів (EMA). Її дозволили використовувати у понад 50 країн світу, серед яких країни ЄС, Велика Британія та США. Поки цей препарат залишається єдиним, що українська влада використовує у кампанії щеплення проти коронавірусу, гарантуючи його ефективність і безпечність.

6 квітня український  президент Володимир Зеленський заявив про укладання рамкової угоди на постачання 10 мільйонів доз вакцини від коронавірусу спільної розробки компаній BioNTech та Pfizer. Вона вже є третьою, про поставки якої заявила влада (після Covishield влада обіцяла поставку вакцини Sinovac із Китаю).

Зрештою, більшість українців готові вакцинуватися від коронавірусу. Але чим?

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: