• Головна
  • Новини
  • Пристайко не виключає поновлення залізничного сполучення з окупованим Донбасом

16.12.2019, 11:57

Пристайко не виключає поновлення залізничного сполучення з окупованим Донбасом

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко не виключає відновлення залізничного сполучення з окупованими районами Донецької та Луганської областей після відкриття нових КПВВ на Донбасі.

Про це він заявив в інтерв’ю УНІАН, відповідаючи на запитання про можливість відкриття на сході України залізничного КПВВ для пасажирського сполучення, - пише Укрінформ.

«Я не виключаю ні пасажирського, ні вантажного сполучення. У нас дуже багато роботи, яку треба зробити, щоб відновити це сполучення. Безумовно, якщо є інфраструктура, тут не складно порахувати, де є автомобільні шляхи, де є залізничні шляхи, і де взагалі можливий перехід людей. Але не тільки. Є певні ділянки, які не пов’язані безпосередньо з переходами», – зазначив він.

На нормандському саміті лідери країн висловили побажання, аби в період 30 днів було визначено нові можливі КПВВ на сході України. Пристайко розповів, що очевидним кандидатом для відкриття нового КПВВ є Золоте, де з українського боку давно вже побудовано КПВВ.

«У нас вже є позитивний досвід, наприклад, Чонгару. Там дійсно зроблена велика робота, КПВВ створено за високими стандартами. Ми можемо множити цей досвід, відкриваючи нові і нові пункти пропуску», – зазначив він.

Як повідомлялося, залізничне сполучення з окупованими районами Донецької та Луганської областей було припинене в березні 2017 року.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: