• Головна
  • Новини
  • Припинити спільні навчання з НАТО та повернути все іноземне озброєння: Росія назвала нові умови

10.02.2022, 09:08

Припинити спільні навчання з НАТО та повернути все іноземне озброєння: Росія назвала нові умови

Речниця російського Міністерства закордонних справ Марія Захарова сповістила перелік вимог Кремля які нібито допоможуть досягти знизити рівень ескалації на українському кордоні.

Про це вона сповістила під час брифінгу щодо питань зовнішньої політики, передають Букви.

“Ми переконані, що добитися деескалації ситуації навколо України можна дуже швидко: для цього треба припинити постачати Україні озброєння, відкликати з її території західних військових радників, інструкторів, припинити спільні навчання ЗСУ та країн НАТО, а також вивести всі раніше поставлені Києву озброєння за межі української території”, – заявила Захарова.

Також вона закликала НАТО відмовитися від політики “відкритих дверей”, а Київ – повернутися до нейтрального позаблокового статусу, який був проголошений декларацією “про суверенітет України” ще 16 липня 1990 року. Крім того, Захарова прокоментувала масштабні військові навчання Збройних Сил України, які мають відбутися паралельно з російсько-білоруськими.

“Під час цих навчань відпрацьовуватимуться бойові застосування протитанкових ракетних комплексів Next Generation Light Anti-tank Weapon та Javelin, вони отримані з Британії та США, а також турецьких безпілотників Bayraktar. Називаються українські навчання “Завірюха-2022. Сподіваюся, закінчиться (завірюха – ред.) не як у Пушкіна”, – додала речниця російського МЗС.

Тим часом 9 лютого у Києві приземлився вантажний літак Королівських Повітряних сил Великої Британії з воєнною допомогою для України на тлі можливої ескалації збройної агресії Російської Федерації. Цього разу допомогу спорядили для Сил Територіальної оборони.

Нагадаємо, російський президент Володимир Путін під час спільного брифінгу з президентом Франції Емманюелем Макроном заявив, що альтернативи Мінським домовленостям не існує. Він порадив президенту України Володимиру Зеленському не скаржитися, а терпіти та виконувати їх.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: