• Головна
  • Новини
  • Прийдешні місцеві вибори будуть "найбільш заполітизованими" в історії - КВУ

29.07.2020, 17:49

Прийдешні місцеві вибори будуть "найбільш заполітизованими" в історії - КВУ

Замість локальних проблем буде обговорюватися загальнонаціональна тематика. У КВУ кажуть, що такий формат "зручний для політичних партій-важковаговиків".

Майбутні місцеві вибори стануть "найбільш заполітизованими" в історії України. Про це заявив глава КВУ Олексій Кошель на прес-конференції в середу, 29 липня, пише Кореспондент.

"Вибори стартують через місяць і кілька днів. Йдеться про 5 вересня. Ці вибори будуть принципово іншими. І тут мова йде не тільки про нове виборче законодавство, не тільки про нову виборчу систему, не тільки про проблему коронавірусу, яка, в будь-якому випадку, вплине на вибори. Не тільки про нові механізми комунікації... Я бачу ключову проблему - це те, що вибори стануть найбільш заполітизованими і, імовірно, найбільш беззмістовними в українській історії. На превеликий жаль, ця виборча кампанія з місцевих виборів може мати саме такі характеристики", - сказав Кошель.

Нинішня виборча модель, яка передбачає проведення виборів за партійними списками в громадах, де проживають більше 10 тисяч громадян, є "доволі специфічною" зазначив глава КВУ.

"Це призводить до того, що міські голови, які є потенційними кандидатами, зараз займаються питаннями партійного будівництва. Вони створюють або розгортають мережі десятків маленьких і великих політичних партій саме під місцеві вибори. А потенційні кандидати шукають привабливі політичні кольори, які можуть легко подолати 5-відсотковий бар'єр", - додав Кошель.

На його думку, тематикою місцевої кампанії може бути не питання сміттєвих заводів, каналізацій, водопроводів, доріг і подібного, а це може бути "загальнополітична, загальнонаціональна тематика".

"Тобто орієнтація на політичні кольори, на партійні кольори", - говорить Кошель.

Нарешті, судячи з характеру розгортання виборчої кампанії, такий формат "зручний для політичних партій-важковаговиків", які "із задоволенням підтримують такий загальнонаціональний характер місцевих виборів", резюмував Кошель.

Нагадаємо, що раніше луганський губернатор виступив проти виборів у прифронтових районах. Гайдай пояснив ініціативу щодо скасування виборів у прифронтових районах міркуваннями нацбезпеки.

Також повідомлялося, що ЦВК назвала особливості майбутніх місцевих виборів. Цього року місцеві вибори будуть проходити за новим виборчим кодексом, що має кілька особливостей.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: