• Головна
  • Новини
  • При легкому перебігу ковіду антибіотики не призначаються, - пульмонологиня

08.02.2022, 16:08

При легкому перебігу ковіду антибіотики не призначаються, - пульмонологиня

Лікування коронавірусу не починається з антибіотикотерапії і гормональних та кроворозріджуючих препаратів. Призначення такого лікування є прерогативою лікаря тоді, коли вже є ускладнення. На цьому під час брифінгу наголосила завідувачка пульмонологічним відділенням Центру легеневого здоров’я, позаштатна експертка департаменту охорони здоров’я ЛОДА з пульмонології Надія Рудницька.

Про це йдеться на сайті Львівської ОДА.

«Протокол лікування коронавірусної хвороби постійно оновлюється і останнє оновлення було 30 грудня 2021 року. Згідно з ним при легкому перебігу ковіду антибіотики не призначаються. Є противірусні препарати, якими лікують коронавірус», - зазначила Надія Рудницька.

Щодо ситуації із госпіталізацією хворих на ковід у Центрі, то, за словами експертки, пацієнти є досить важкі, які потребують медикаментозної інтенсивної підтримки та кисневої терапії.

«У Центрі легеневого здоров’я на стаціонарному лікуванні перебувають 260 пацієнтів з коронавірусом, з них 27 – вагітні жінки. Приблизно 10% пацієнтів в минулому вже хворіли на коронавірус. У стаціонарі є пацієнти як середньої  важкості, так і важкі, які мають супутні патології – онкохворі, пацієнти, які мають перенесені онкозахворювання, серцево-судинні або аутоімунні хвороби, цукровий діабет, ожиріння», - додала пульмонологиня.

Вона також зауважила, що частина пацієнтів, що лікуються у Центрі легеневого здоров’я від ковіду, раніше лікувалися вдома самостійно. Тож необхідно заздалегідь знайти сімейного лікаря, до якого при потребі можна буде вчасно звернутися за якісною медичною допомогою.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: