19.07.2019, 21:27

Президент підписав указ про підвищення якості доріг

Президент України Володимир Зеленський визначив заходи щодо створення умов для розвитку та підвищення якості автомобільних доріг.

Відповідний указ №529/2019 опублікований на сайті глави держави, передає Укрінформ.

Згідно з документом, Президент доручив Кабінету міністрів забезпечувати прозорість та обґрунтованість прийняття рішень у сфері державного планування будівництва, реконструкції, ремонту автомобільних доріг шляхом визначення чітких, зрозумілих для населення і бізнесу пріоритетів з урахуванням національних інтересів та належного ресурсного забезпечення.

Крім того, уряду доручено проаналізувати програмні документи у сфері будівництва й ремонту доріг на предмет дотримання чітких та зрозумілих пріоритетів і національних інтересів й y разі необхідності до 1 січня 2020 року забезпечити внесення відповідних змін.

Кабмін має опрацювати до 1 січня 2020 року питання щодо внесення змін до законодавства, спрямованих на запровадження в рамках бюджетного планування визначення обсягів фінансового забезпечення будівництва й ремонту автомобільних доріг за рахунок коштів бюджетів на довгостроковий період.

Також уряд отримав завдання до 1 січня 2020 року забезпечити перегляд кваліфікаційних критеріїв, фінансових та технічних вимог до учасників публічних закупівель у сфері будівництва й ремонту доріг; створення умов для використання новітніх технологій та матеріалів у цій сфері.

Глава держави доручив уряду також опрацювати питання щодо включення до договорів про виконання робіт з будівництва, реконструкції та ремонту автомобільних доріг умов про страхування таких об’єктів.

Водночас обласним та Київській міській державним адміністраціям доручено забезпечувати узгодження регіональних програм розвитку автодоріг з відповідними документами державного планування.

Фото - president.gov.ua

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: