20.05.2020, 13:03

Президент нарікає на кадровий голод і пояснив причини

В уряд не можуть призначити міністрів культури, освіти, а також енергетики та захисту довкілля через нестачу кадрів.

Про це під час пресконференції сказав Президент України Володимир Зеленський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас кадровий голод. Я не можу знайти зараз гарного міністра культури. Ми разом із Прем'єром шукаємо. Ми зверталися до нашої культурної спільноти. Ми зверталися до багатьох людей, говорили «дайте» ( кандидатуру – ред)", - сказав Зеленський.

Він відзначив, що важко знайти кандидатуру і на посаду міністра енергетики та захисту довкілля. "Яку б людину ми не взяли, наступного дня ЗМІ пишуть: це людина Ахметова, Пінчука чи Коломойського. А де в нас незалежні енергетики?.. Я не можу знайти багато людей, які були б і професійні, і "чисті", - наголосив Президент.

Він також прокоментував кандидатуру прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. "Мені здається, що Шмигаль і професійсний, і чистий. Я його не знав до своєї політичної кар'єри", - додав Зеленський.

Як повідомлялося, попередній уряд Олексія Гончарука був звільнений за рішенням Верховної Ради 4 березня 2020 року. У той же день був призначений новий склад Кабінету міністрів під керівництвом Дениса Шмигаля. В новому уряді зберігається ряд вакантних посад, серед яких посада міністра енергетики та захисту довкілля, міністрів освіти та культури.

Нині обов'язки міністра культури та інформаційної політики виконує Світлана Фоменко. Крім того, є ще двоє керівників відомств у такому ж статусі - в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій та в.о. міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець. На переконання Шмигаля , усі три виконувачки обов'язків міністрів повноцінно працюють та якісно виконують ті завдання, які стоять перед ними. Раніше Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що пропозицій щодо доукомплектування Кабінету міністрів, у якому низка посад залишаються вакантними, на сьогодні немає.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: