• Головна
  • Новини
  • Представництво ЄС в Україні відвідало проєкти зі створення житла для ВПО в Івано-Франківську, що реалізуються під управлінням НЕФКО

08.07.2024, 14:56

Представництво ЄС в Україні відвідало проєкти зі створення житла для ВПО в Івано-Франківську, що реалізуються під управлінням НЕФКО

20 червня 2024 року керівник відділу з питань реконструкції, енергетики, інфраструктури та довкілля Представництва ЄС в Україні Жослен Корне та координатор сектору енергетики Представництва ЄС в Україні Андрій Бандура відвідали Івано- Франківськ, щоб оглянути проєкти, що реалізуються під управлінням НЕФКО в місті. У межах візиту представники ЄС зустрілися з міським головою Івано-Франківська Русланом Марцінківим.

Серед відвіданих об’єктів – реконструйований гуртожиток Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, урочисто відкритий цього лютого. Будівлю було перетворено на енергоефективне житло, здатне прийняти 150 ВПО, в межах програми «Підтримка ЄС для задоволення нагальних житлових потреб внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Україні», що фінансується Європейським Союзом та реалізується під управлінням НЕФКО. Ще один проєкт у межах цієї програми, адміністративна будівля, перетворена на житло для переселенців для майже 40 осіб, відчинила двері новим мешканцям у травні.

Також команда Представництва ЄС в Україні оглянула земельну ділянку під новий проєкт, що фінансується ЄС. Проєкт з бюджетом у розмірі 9,5 млн євро передбачає будівництво нового житла для ВПО, яке розраховане на приблизно 550 осіб. Підготовку проєктно-технічної документації вже завершено, наразі триває тендерна процедура.

Під час зустрічі з міським головою Івано-Франківська Жослен Корне та Андрій Бандура обговорили потреби міста під час війни та те, як міжнародні донори можуть підтримати громаду у забезпеченні внутрішньо переміщених осіб терміновим житлом. Розташований на значній відстані від зони бойових дій, Івано-Франківськ, куди вже прибули 40 000 ВПО, став ключовим центром, що приймає переселенців із постраждалих від війни регіонів України та поранених бійців, які проходять реабілітацію. Така ситуація підкреслює важливість проєктів створення житла для ВПО для цього міста. Енергоефективна складова проєктів, яку забезпечує НЕФКО, також допомагає зміцнити енергетичну стійкість громади в умовах постійних атак Росії на енергетичну інфраструктуру України.

«ЄС задоволений поступом проєктів, що реалізуються під управлінням НЕФКО, щодо вирішення гуманітарної кризи в Україні. Ми пишаємося тим, що бачимо результати наших зусиль із надання людям, які цього потребують, притулку, щоб розпочати життя з нової сторінки в безпечному місці. Дякуємо адміністрації Івано-Франківська за плідний діалог і прагнення дати новим мешканцям міста надію на краще майбутнє та прискорити зелену трансформацію України», – зазначив керівник відділу з питань реконструкції, енергетики, інфраструктури та довкілля Представництва ЄС в Україні Жослен Корне.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: